Priča za učenje pozitivnih stavova – Zoran Maljković: Kako je Fran dobio psa

Fran jako želi psa. Roditelji koji rade u smjenama boje se da bi briga o psu pala na njih te mu ne dopuštaju imati ga.

Fran se dosjeti kako će roditeljima dokazati da razumije što briga za životinju znači i svoj naum provedi u djelo tako što nekoliko mjeseci svaki dan u šetnju vodi plišanog psa. Na taj način je dokazao da se može brinuti o i „pravom“ psu te mu roditelji konačno dopuštaju da udomi psa iz azila.

‘Kako je Fran dobio psa’ četvrta je slikovnica već poznatog dvojca Zorana Maljkovića i Marka Jovanovca nakon što su njihove slikovnice ‘Ured za izgubljene stvari’, ‘Zašto ne volim proljeće’ i ‘Moj tata zeko’ odnijele simpatije brojnih čitatelja. Ova priča uči djecu da su kućni ljubimci članovi obitelji i da im je potrebna svakodnevna briga i ljubav.

Najnovija slikovnica namijenjena je djeci oko šeste i sedme godine života koja se sve ozbiljnije upoznaju sa svijetom čitanja, ali i svijetom znanja i učenja. Nenametljiva i poučna, uz moderne ilustracije, zabavit će vaše mališane i usaditi im važne životne poruke. Budući na to da je slikovnica namijenjena djeci koja tek počinju čitati, ovo je odlična prilika da na zabavan i duhovit način spoznaju važnost učenja pozitivnih stavova.



Godine 2020. Zoran Maljković zajedno s ilustratorom Markom Jovanovcem osvojio je nagradu ‘Ovca u kutiji’ za slikovnicu ‘Moj tata zeko’.

 

Komentari