Premjera predstave “Boksačko srce” 17. siječnja u Lisinskom

Planet art

Predstava “Boksačko srce” Kazališta Planet Art i Teatra Rugantino, drama o životnim borbama iz pera njemačkog glumca, redatelja i književnika Lutza Hübnera koju postavlja redatelj Marko Torjanac, premijerno će biti izvedena 17. siječnja u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

“Iza naslova ‘Boksačko srce’ nalazi se duhovita i dirljiva melodrama jednog od najznačajnijih suvremenih njemačkih pisaca Lutza Hübnera, koja se zbog svoje univerzalne poruke izvodi na pozornicama diljem svijeta, a priča o boksu služi kao metafora života i životnih borbi te donosi pitanja kako se prema njima postavljamo”, stoji u najavi.

Ostarjelog bivšeg boksača utjelovljuje dobitnik mnogih glumačkih nagrada Marko Torjanac, koji ujedno i režira predstavu, te je osmislio scenografiju i oblikovao svjetlo.

U ulozi mladića čiji se životni put nenadano spojio s boksačevim nastupa također nagrađivani Filip Vidović.



“Dva majstora na sceni, duhovito i na jednostavan način u ‘Boksačkom srcu’ donose duboke životne poruke zbog kojih predstava djeluje motivirajuće na gledatelja, pozivajući ga da i on sam preispita svoja uvjerenja i spoznaje, a u isto mu vrijeme poručuje da nikada nije kasno za ostvarenje snova, ali i nikada prerano za preuzimanje odgovornosti u životu”, dodaje se u najavi.

Autor završne slike je Nik Titanik, a iz kazališta najavljuju završnu scenu “koja će biti prava poslastica za publiku”.

Predstava je koprodukcija Kazališta Planet Art i Teatra Rugantino.

Komentari