Poznata voditeljica nije ni znala da joj je to bila posljednja emisija: Žele mlade ljude na ekranu, sve je to ‘novo normalno’

HRT

Kako je imala priliku otkriti u privatnoj objavi na Facebooku, poznata HRT-ova voditeljica i novinarka Ljiljana Saucha sa 17. rujnom oprostila se od vođenja ‘Vijesti iz kulture’.

“Kada sam u četvrtak 17. rujna odradila Vijesti iz kulture, nisam znala da će mi to biti zadnje ovakvo pojavljivanje na ekranu u 37 godina dugoj HTV karijeri. U petak sam saznala da ViK više ne vodim jer žele mlade ljude na ekranu! Sve je to ‘novo normalno’ jer imam do mirovine još 14 mjeseci!”, napisala je Ljiljana Saucha u svojoj privatnoj objavi na Facebooku, a koju prenosi Jutarnji.

O razlozima otkazivanja suradnje svojoj dugogodišnjoj voditeljici i urednici, HRT se zasad nije oglasio.

Facebook

U njezinoj bogatoj biografiji na HRT-ovim internetskim stranicama stoji kako je vodila serije Programa za djecu Moja ulica, Nedjeljno prije podne za djecu, Ljiljana i ostali, zatim radila u razmjeni domaćeg programa te kao novinarka u Zagrebačkoj panorami.



U Mozaičnom programu je od 1984. novinarka, voditeljica i jedna od urednica (Dobro jutro, Hrvatska, Dobar dan, Hrvatska zemlja i ljudi, Hrvatska danas). Također, bila je prva voditeljica hrvatskoga lota 1989. u emisiji Fortuna, a i voditeljica TV aukcije.

U programu Za slobodu 1991. uređivala je vijesti, podnevni i večernji dnevnik. Uređivala je i vodila središnji Dnevnik 2000, a zatim gotovo sve dnevnike i vijesti.

Od 2011. radi u HRT-ovoj redakciji kulture.

Komentari