Plenković: Ponovno smo u mogućnosti okupiti se na Velesajmu, zadržati tradiciju i Interliber

Posljednji je dan najvećeg hrvatskog sajma knjige, 43. Interlibera. Prijašnjih godina vikendom je bila rekordna posjećenost, ali ove godine, kao i na većini događaja vladaju stroge mjere i pandemijski uvjeti.

Iz Velesajma za Dnevnik u podne javila se novinarka Antonija Ćosić.

– Redovi se stvaraju ispred jer unutar samog paviliona mogu biti 1200 ljudi, svako sljedeći mora čekati svoji ulazak koji je slobodan, ali ako posjetitelj nema covid potvrdu, mora se testirati po cijeni od 50 kuna, test se može obaviti na Velesajmu. Sve to ne smeta, čini se knjigoljupcima jer se vesele popustima, ove godine popusti su od 10 do 70 posto za neke od omiljenih naslova. S današnjim danom Sajam zaključuje broj od 50 tisuće posjetitelja, što čini Interliber iznimno posjećenim i najvećim događajem godine – izvijestila je.

Sajam knjige na Zagrebačkom velesajmu posjetio je danas i predsjednik Vlade Andrej Plenković. S njim su ondje bili i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek te ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.



– Ove godine smo ponovno u mogućnosti okupiti se na Velesajmu, zadržati tradiciju, zadržati Interliber kao referentnu točku hrvatskog izdavaštva, današnji razgovori s izdavačima su bili vrlo pozitivni, optimistični, svi smatraju da su u ovoj godini okolnosti puno bolji nego što su očekivali. Znamo da je epidemija koronavirusa utjecala na sve sfere života pa naravno i na izdavaštvo i na čitanje, ali smatram da smo zajedničkim naporima to uspjeli dovesti na razinu koja je vrlo zadovoljavajuća – poručio je premijer.

Komentari