Otvorena izložba fotografija na temu zagrebačkog potresa “Zagreb – grad koji treba našu ljubav”

Twitter

Izložba fotografija s motivima zagrebačkoga potresa “Zagreb – grad koji treba našu ljubav” otvorena je u četvrtak poslijepodne na Europskom trgu u Zagrebu.

Tema izložbe je potres koji je pogodio Zagreb 22. ožujka u 6,24 sata kroz fotografije Cropixovih autora, a na Europskom trgu su postavljene 34 uvećane fotografije petnaest fotoreportera Cropixa.

Fotografije su tematski podijeljene u šest poglavlja: Šok, Krhotine, Baština, Katedrala, Hvala vam i Glavu gore.

Na otvorenju izložbe govorio je i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, koji je, između ostaloga, istaknuo kako su Zakon o obnovi Zagreba temeljito pripremili.
Svi su dali svoj doprinos i čvrsto stojimo kod toga da je ovo zajednički projekt svih koji žele pridonijeti novoj vizuri Grada, napomenuo je dodavši kako je zadaća kroz ovaj projekt podignuti protupotresnu zaštitu.



Naglasio je kako svu ovu ljubav i predanost koje imamo prema glavnom hrvatskom gradu, bez obzira jesmo li rođeni ovdje, živimo li ovdje ili smo trenutno u Zagrebu trebamo usmjeriti k tome da ovu nepogodu pokušamo iskoristiti kako bismo Zagreb u budućnosti učinili što sigurnijim.

Twitter

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ocijenio je kako Zagreb ima ljubavi za izvoz. Zagreb prije svega treba solidarnost i našu pomoć, rekao je izrazivši zadovoljstvo amandmanima u Saboru i zakonom o obnovi Zagreba.

Na otvaranju izložbe, na kojoj su bili i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek te ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat, govorili su i predstavnik Europske komisije u Hrvatskoj Ognian Vesselinov Zlatev i glavni urednik Jutarnjeg lista Goran Ogurlić.

U sklopu izložbe prikazan je i dokumentarni film Borisa Orešića “Ukradeno proljeće”, koji govori o posljedicama potresa u Zagrebu.

Twitter

Komentari