Objavljen poziv na dostavu projektnih prijedloga za online kulturu

Foto: Dragan Matic/CROPIX

Ministarstvo kulture objavilo je otvoreni trajni poziv na dostavu projektnih prijedloga “Umjetnost i kultura online”, kojim se predviđa 25 milijuna kuna bespovratnih sredstava za financiranje veće uključivosti kulturnih aktivnosti putem interneta.

Poziv na dostavu projektnih prijedloga pod nazivom “Umjetnost i kultura online” objavljen je u ponedjeljak 18. svibnja, a provodi se u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Usmjeren je na povećanje socijalne uključenosti osoba mlađih od 25 i starijih od 54 godine sudjelovanjem u kulturnim i umjetničkim aktivnostima putem interneta.

Kako je priopćeno iz Ministarstva kulture, pozivom će se financirati aktivnosti pripreme i provedbe online participativnih umjetničkih i kulturnih aktivnosti usmjerenih na socijalno uključivanje pripadnika ciljanih skupina. Prihvatljivi prijavitelji su organizacije civilnog društva (umjetničke organizacije, udruge koje djeluju u području kulture i umjetnosti).

Ukupni iznos bespovratnih sredstava iznosi 25 milijuna kuna. Udio financiranja po pojedinom projektu iznosi 100 posto prihvatljivih troškova, od čega je 85 posto osigurano iz sredstava Europskog socijalnog fonda, dok će obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 15 posto osigurati Ministarstvo kulture iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.



Natječajna dokumentacija dostupna je na sljedećim poveznicama strukturni fondovi i esf.hr. Rok za podnošenje projektnih prijedloga je 31. prosinca 2020. godine, odnosno do iscrpljenja financijske omotnice.

Komentari