Niče osam metara velik Miroslav Krleža u Karlovcu

Umjetnik Leonard Lesić ovih dana radi veliki mural Miroslava Krleže na zidu zgrade u Krležinoj ulici u Karlovcu. Lesić kaže kako je mural skoro pola puta i još mu je par dana potrebno da naslika lice poznatog hrvatskog književnika. – Treba mi još par dana, ukupno pet dana, ako mi vrijeme ide ne ruku, da završim mural. Sam Krleža velik je osam metara, a zid je visok 13 metara i čitav će biti ispunjen muralom.

Već ranije je dogovoren ovaj posao i nije bilo potrebe išta odgađati – kazao nam je Leonard. On je, naime, na istome mjestu još 2014. godine napravio isti mural, koji je kasnije prekriven novom fasadom napravljenom u sklopu energetske obnove zgrade. Stoga su i stanari sretni što je projekt ponovljen i što će njihovu zgradu ubuduće krasiti najveći i jedan od najljepših gradskih murala.

Kako nam je rekao, skoro je na pola puta i još mu je par dana potrebno da naslika lice poznatog hrvatskog književnika. – Treba mi još par dana, ukupno pet dana, ako mi vrijeme ide ne ruku, da završim mural. Sam Krleža velik je osam metara, a zid je visok 13 metara i čitav će biti ispunjen muralom. Već ranije je dogovoren ovaj posao i nije bilo potrebe išta odgađati – kazao nam je Leonard.



On je, naime, na istome mjestu još 2014. godine napravio isti mural, koji je kasnije prekriven novom fasadom napravljenom u sklopu energetske obnove zgrade. Stoga su i stanari sretni što je projekt ponovljen i što će njihovu zgradu ubuduće krasiti najveći i jedan od najljepših gradskih murala. Projekt provodi Udruga za razvoj građanske i političke kulture Polka, uz potporu Grada Karlovca, Gradske četvrti Novi centar, Inkasatora i Papas bara, piše Večernji list.

Komentari