Nacionalna i sveučilišna knjižnica otvara čitaonice

Foto: Dragan Matic / CROPIX

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu otvorit će čitaonice za rad korisnicima od 25. svibnja u sklopu postupne normalizacije rada i popuštanja mjera suzbijanja epidemije, priopćeno je iz NSK.

Bit će otvorene čitaonice na 1., 3. i 4. katu te čitaonice u Zbirkama građe posebne vrste, dok će korisnički prostori na nultoj razini do daljnjeg ostati zatvoreni.

Korisnicima će prije ulaska u NSK biti beskontatno izmjerena tjelesna temperatura, a zbog moguće potrebe za naknadnim utvrđivanjem podataka u okolnostima epidemije, Knjižnica će voditi posebnu evidenciju o svim korisnicima koji će koristiti usluge rada u čitaonicama.

Držanje potrebnog razmaka osigurat će se ograničenjem boraviti na najviše 200 korisnika, a popunjenost mjesta u čitaonicama moći će se pratiti preko posebne aplikacije te provjeriti upućivanjem upita Informacijskom centru NSK ili telefonskog poziva na broj 01/6164-002, kaže se.



Korisnicima će biti dodijeljeno jedno od označenih mjesta koje će isključivo moći koristiti, a dizalo će moći koristiti najviše dvije osobe istodobno, stoji u priopćenju uz napomenu da će se prostor Knjižnice svakodnevno zatvarati od 13.30 do 14.30 radi dezinfekcije.

Komentari