Međunarodni dječji festival u Šibeniku otvorio ‘Sajam dječje knjige’

Foto: Josipa Živković

Jučer je na Međunarodnom festivalu otvoren Sajam dječje knjige čiji je organizator Monte Librić koji je po prvi puta gost Međunarodnog dječjeg festivala – MDF.

Na jednom od gradskih i festivalskih trgova – Trg Ivana Pavla II, poznatom kao Mala loža, petodnevno, šibensko izdanje Sajma počinje u ponedjeljak, 22. lipnja, a završava u subotu 27. lipnja.  ,

“Prije svega, počašćeni smo što smo dio 60-og Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku. Monte Librić priča i priča šibenskog Festivala traje već dugi niz godina. Sudjelovali smo u literalnim programima, obostrano promičemo kulturu namijenjenu djeci, ponajprije dječjom književnošću i čitanjem, dok Međunarodni dječji festival objedinjuje sve umjetnosti”, izjavila je direktorica Slavica Ćurković.

Radionica ‘Strpljiva umjetnost’

Monte Librić će na Faustusima, kako su nazvani namjenski, za ovu prigodu izrađeni štandovi, izložiti i po povoljnim cijenama ponuditi gotovo 2 000 knjiga mnogobrojnih hrvatskih nakladnika. Također, njihov sadržaj uključuje i razgovore o knjigama, glazbeno-scenske nastupe i radionice koje će voditi Sedina Cerovac te Mauro i Matija Ferlin. Jedna od radionica zove se ‘Librić stroj za slovo i broj’ koja je zamišljena kao mozaik program u
kojem djeca slušaju priče, improviziraju, igraju se, rješavaju problemske situacije glavnih likova i razgovaraju.



Radionica ‘Strpljiva umjetnost’ osmišljena je da djeca u grupnom radu stvaraju slike većeg formata flomasterom.  Šibenska tema Monte Librića nazvana je ‘Sretan broj’, a govori o vezi Monte Librića i MDF-a kao i simboličnoj ulozi brojeva u literaturi.

“Mi smo osmislili literarne radionice koje se prije svega odnose na upoznavanje najnovije dječje produkcije. Dakle, izabrali smo naslove koje ćemo promovirati kroz radionice koje će voditi Sedina Cerovac na jedan vrlo zanimljiv način. Druga likovna radionica ‘Strpljiva umjetnost’ u svom konceptu želi naučiti djecu da pri stvaranju svakog kreativnog čina vježba i stvara koncentraciju, rekla je direktorica Ćurković o radionicama.

Međunarodni dječji festival traje od 20. lipnja do 4. srpnja, a program Festivala moguće je pogledati na poveznici.

Komentari