Ljetne večeri HNK-a u Zagrebu: Počinje ´Balet u predvečerje`

Pixabay

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu svoj projekt “Ljetnih večeri HNK-a u Zagrebu” na tratini ispred kazališta nastavlja u petak i subotu, 11. i 12. rujna, s programom plesnih minijatura u izvedbi baletnih umjetnika toga teatra.

Program “Balet u predvečerje” počinje u 19 sati s “Kondicionim vježbama” koje izvode Nika Kristina Crnić, Lucija Radić, Mutsumi Matsuhisa, Mario Diligente, Adam Harris i Matheo Bourreau.

“Ljubavnu patnju” (Liebesleid) na glazbu violinista i skladatelja Fritza Kreislera u klavirskoj obradi Sergeja Rahmanjinova i koreografiji Lorenza Misurija izvodit će Rieka Suzuki i Takuya Sumitomo.

Na sopransku ariju “Pusti me” (Lascia ch’io pianga) Georga Friedricha Händela, koreografiju Valentine Turcu izvest će Iva Vitić Gameiro i Guilherme Gameiro Alves.Atina Tanović i Kornel Palinko izvest će koreografiju Lorenza Misurija uz glazbu “Bijele noći” Frédérica Chopina (Nokturno br. 19 u e molu op. 72), a koreografiju Leonarda Jakovine na glazbu “Osam komada za četiri timpana: Marš” Elliotta Cartera izvodi Takuya Sumitomo.

Komentari