KONCERT U DIOKLECIJANOVIM PODRUMIMA Novi Splitski hornistički kvartet oduševio publiku

Foto: Komunikacije Lolipop

Prekrasni ambijent Dioklecijanovih podruma bio je sjajna kulisa za predstavljanje novog Splitskog hornističkog kvarteta. Pravo osvježenje na hrvatskoj glazbenoj sceni.

Dobro uvježban sastav čine “štim” kolege orkestra Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu: Akiko Nishimura, Marina Martinić, Mijo Majić i Frano Igor Barović.

Na koncertu u organizaciji Hrvatske glazbene mladeži odsvirali su kao od šale ozbiljan repertoar na kojem su bila poznata djela Straussa, Puccinija, Williamsa, Menkena, Tscherepninea i Webera.

Mladi i ambiciozni glazbenici kvartet su osnovali sasvim slučajno, u vrijeme strogih pandemijskih mjera.



“Glazba je naš život i bez obzira na okolnosti ne možete prestati svirati. Makar za svoju dušu. U vrijeme strogih mjera svirali smo doma, svakodnevno smo se čuli za razmjenu iskustava i zaključili da nam je najbolje svirati zajedno. Grupa je mala, sve je bilo u skladu s preporukama Stožera civilne zaštite, a nama je dobro došlo malo druženja. U početku smo se sastajali nekoliko puta tjedno, potom svakodnevno i shvatili da stvarno dobro zvučimo. Tako je nastao novi kvartet, a koncert u Dioklecijanovim podrumima svojevrsna je premijera”, istaknula je Marina Martinić, hornistica kvarteta.

Već na prvom nastupu splitska publika bila je oduševljena i izvedbom i ambijentom, a mladi glazbenici jedva čekaju sljedeći nastup.

Komentari