Koncert Cantus Ansambla u Hrvatskom glazbenom zavodu

Koncertom u Hrvatskom glazbenom zavodu u ponedjeljak, 7. lipnja, uz izravni prijenos na Trećem programu Hrvatskog radija, Cantus Ansambl završit će svoju sezonu u HGZ-u.

Ansambl će izvesti komorna, ali intimna djela, manjeg sastava Sande Majurec, Ante Knešaureka i Berislava Šipuša te vrijedno ostvarenje Miniatures pour Lewis Carroll Ive Maleca.

Ove godine Cantus Ansambl obilježava 20. godišnjicu uspješnoga djelovanja, a kroz pet koncerata zagrebačkoj publici predstavlja antologijska i repertoarna dijela 20. i 21. stoljeća, ali i praizvedbe najmlađe generacije domaćih skladatelja.

Od antologije do narudžbe – programska je okosnica umjetničkog voditelja Cantus Ansambla Berislava Šipuša s kojim je u posljednjih 20 godina kontinuiranog i aktivnog djelovanja izveo više od 700 skladbi, naručio nova djela od gotovo svih domaćih skladateljica i skladatelja te surađivao sa, za suvremenu glazbu, najrelevantnijim solistima i dirigentima.


Budući da su praizvedbe domaćih skladatelja jedna od programskih okosnica ovosezonskog ciklusa, na posljednjem koncertu ove sezone praizvest će i novo djelo Ivana Josipa Skendera, stalnog dirigenta Ansambla.

Svoju 20. obljetnicu Cantus Ansambl je proslavio svečanim koncertom na ovogodišnjem Muzičkom biennalu Zagreb u travnju, piše Dnevno.hr.

Komentari