Jedna od najvažnijih hrvatskih institucija u povijesti uskoro slavi 120. rođendan, evo detalja programa

Pod predsjedanjem predsjednika Hrvatskog kulturnog društva (HKD) Napredak Nikole Čiče u Živinicama je proteklog vikenda održana sjednica Središnje uprave HKD-a Napredak na kojoj je, među ostalim, predstavljen prijedlog plana obilježavanja 120. godišnjice od utemeljenja HKD-a Napredak, te program ovogodišnje manifestacije “Napretkovi Božićni dani 2021”.

Na početku radnog dijela sjednice usvojen je predloženi dnevni red, nakon čega se raspravljalo o zapisnicima s prošle dvije sjednice Uprave. Informaciju o održanoj 67. i 68. Glavnoj izvještajnoj skupštini Napretka održanoj u Mostaru, 2. listopada, na kojoj su sudjelovali zastupnici iz Napretkovih podružnica i udruga, kao i brojni gosti, predstavio je Čiča, koji je u svom obraćanju održanu Skupštinu ocijenio vrlo uspješnom, priopćeno je iz Napretka.

Prijedlog izmjena i dopuna Poslovnika o radu i ustroju Središnje uprave Društva s prijedlogom nacrta Odluke o imenovanju članova Povjerenstva Središnje uprave, koje su predstavili predsjednik Napretka i dopredsjednica HKD-a Napredak Venka Zorić i član Središnje uprave Društva Josip Nikolić, bila je također jedna od točki usvojenog dnevnog reda sjednice Uprave. Poslovnikom se uređuje unutarnji ustroj i način rada Središnje uprave i njenih radnih tijela.

Na sjednici je donesena i Odluka o imenovanju člana Upravnog odbora Napretkovog kulturnog centra u Zagrebu.



Prijedlog plana obilježavanja 120. obljetnice od utemeljenja HKD-a Napredak, koja se obilježava sljedeće godine, nazočnima je predstavio predsjednik Napretka. Na sjednici je donesena odluka o formiranju Organizacijskog odbora za obilježavanje ovog jubileja u sastavu: predsjednik Nikola Čiča i članovi Miroslav Landeka, Josip Križanović, Vanda Babić Galić i Ivica Kovačević.

Nakon rasprave zaključeno je da u idućem razdoblju svi članovi Središnje uprave dostave konkretan prijedlog obilježavanja temeljem kojeg će Organizacijski odbor napraviti konačan plan obilježavanja obljetnice, a predsjednik Čiča obratit će se svim podružnicama da i svojim aktivnostima u idućoj godini obilježe ovu obljetnicu.

Program ovogodišnje manifestacije Napretkovi Božićni dani 2021. predstavila je voditeljica Stručne službe HKD Napredak Dragana Radić Poljo. Istaknula je kako je program sastavljen od tradicionalne Božićne izložbe, turnira u malom nogometu i šahu i predstavljanja knjige, dok je središnji događaj Napretkov Božićni koncert koji se tradicionalno održava u sarajevskom Narodnom pozorištu.

Dopredsjednik HKD-a Napredak i predsjednik Povjerenstva za gospodarstvo Josip Križanović upoznao je nazočne članove Središnje uprave o gospodarskim aktivnostima, stoji u priopćenju.

Komentari