Jedan od najpoznatijih hrvatskih i svjetski priznatih street art umjetnika novi je gost emisije KolibriS

Lonac je hrvatski muralist, ilustrator i slikar. Njegovi realistični portreti krase ulice gradova diljem svijeta (Hrvatska, Velika Britanija, Italija, Francuska, Bosna i Hercegovina, Švicarska, Švedska, Belgija, Portugal, Dubai, Kina, Sjeverna Makedonija, SAD). Lonac je izlagao u nekim od najprestižnijih svjetskih galerija, a njegovi radovi podjednako oduševljavaju i struku i publiku.

Publikacija Widewalls objavila je popis najljepših murala svijeta u 2017. godini, a na njemu su se našla i dva rada hrvatskog umjetnika Lonca, od kojih je jedan oslikao u Kini, a drugi u Švedskoj. Osnivač Street Art Belgium i organizator brojnih svjetskih street art festivala uvrstio je Lonca među 50 najutjecajnijih street art autora u svojoj knjizi Street Art Today: The 50 Most Influential Street Artists Today.

Svi ste zasigurno vrlo dobro upoznati s njegovim radovima, a u novoj emisiji KolibriS možete pobliže upoznati i samog autora.



U emisiji smo obradili mnoge teme, no da istaknemo samo neke: najveći izazovi kod izrade murala, sudjelovanje na festivalima u zemlji i inozemstvu, rad u ateljeu, recentni radovi, ali i planovi za ovu godinu.

Koliko je ulica oštar kritičar, nedostaje li iskrene likovne kritike u Hrvatskoj, je li sve što se izlaže u muzejima i galerijama umjetnost… sve to i puno više saznajte u novoj emisiji Kolibris.

Komentari