Jandroković izrazio sućut obitelji umrlog profesora Ive Banca

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković izrazio je u srijedu sućut obitelji profesora Ive Banca, bivšeg saborskog zastupnika, političara i povjesničara koji je jučer nakon teške bolesti umro u 74. godini.

“U ovim teškim trenucima za Vašu obitelj, primite izraze najiskrenije sućuti u ime Hrvatskoga sabora i osobno”, kaže Jandroković u telegramu sućuti.

Navodi kako je s tugom primio vijest da nas je napustio profesor Banac koji će ostati u trajnom sjećanju hrvatske javnosti kao istaknuti povjesničar, plodonosni i nagrađivani autor te uvaženi profesor na prestižnim sveučilištima u inozemstvu i domovini, koji je odgojio brojne naraštaje studenata povijesti.

Politički angažman

Pamtit ćemo, naglašava, i njegov politički angažman kao ministra zaštite okoliša, saborskoga zastupnika te predsjednika Hrvatskog helsinškog odbora u kojem se zalagao za osnaživanje demokratskih procesa i afirmaciju ljudskih prava.“U ovom tužnom trenutku, moje misli su s Vama”, zaključuje Jandroković u telegramu Bančevoj obitelji.

Komentari