IZNIMNA GLAZBENA PRIČA Vinko Ćemeraš kao prvi singl i videospot predstavlja pjesmu ‘Pelin i med’

Marko Horvat

Nastavlja se iznimna glazbena priča Vinka Ćemeraša, mladog i talentiranog glazbenika koji je sudjelovanjem, a zatim i pobjedom u trećoj sezoni showa The Voice Hrvatska osvojio srca i pažnju šire javnosti! Njegova izvedba pjesme “Pelin i med” cijenjenog Dine Dvornika u samom finalu showa mnoge je emotivno dotakla, uključujući i njegov mentorski tim, koji nije mogao suspregnuti suze.

“Za mene je ovo pjesma stoljeća u Hrvatskoj”, iskreno će reći samozatajni Vinko Ćemeraš, stoga ne čudi da upravo “Pelin i med” predstavlja kao svoj prvi studijski singl, zajedno s pratećim videospotom.

Cijenjeni hrvatski producent i tekstopisac Srđan Sekulović Skansi, ujedno i autor originalne verzije pjesme “Pelin i med” bio je dio Vinkovog mentorskog tima te i sam priznaje kako ga je Vinkova interpretacija ovog glazbenog dragulja snažno dotakla već na probama pred finale.

‘Sve je bilo jasno’

“Čim sam prvi put na probi čuo izvedbu pjesme, rekao sam mu ‘Stari, što se mene tiče, deri!’. A onda Finale… tko je gledao – je gledao, sve je bilo jasno koje su se tu emocije probudile. Kako je to interpretirao, i ja sam se raspao, moram priznati. Najbitnije mi je bilo da pjesma ne bude oskvrnjena, već da bude prezentirana kako treba – i tu sam bio jako zadovoljan!”, iskreno otkriva Skansi.



Bilo je jasno kako ovu emociju i interpretaciju vrijedi zapisati i u studijskoj verziji te se iste večeri po završetku Finala rodila ideja da se „Pelin i med“ oblikuje u Vinkov prvi studijski singl. Svega nekoliko dana kasnije Skansi je u svom studiju okupio vrsne glazbenike, koji su pjesmu u njegovom aranžmanu izveli i u showu The Voice. Tako je zajedno s njima i s Vinkom u svom zagrebačkom Lemon Production studiju započeo proces snimanja pjesme, koja upravo postaje prvi studijski singl Vinka Ćemeraša.

U kreiranju nove verzije ove emotivne balade sudjelovali vrsni glazbenici

U svega nekoliko dana u studiju su se okupili Dominik Žagmešter (klavir), Gina Viktorija Damjanović (prateći vokal), Marko Lazarić (bubnjevi), Nikša Bratoš (gitara), Miroslav Lesić (gitara), Fedor Boić (hammond orgulje) i Alen Svetopetrić (bas), koji su ovoj izvedbi dali svoj izniman doprinos, a u procesu snimanja sudjelovao je i Antonino Šimić (Greenwood Studio). Zanimljivo je i kako je upravo Alen Svetopetrić bas dionicu odsvirao i na originalnoj snimci “Pelin i med”, što otkriva Skansi te nadodaje: “Bio je užitak kreirati ovu novu snimku! U studio su došli svi muzičari frendovi, vidi se da su i oni uživali raditi i sudjelovati u svemu tome.”

Čitavu priču pratila je i video-kamera, koja je zabilježila kreativni proces studijskog snimanja pjesme, stoga je u režiji Marka Horvata (Nexus Production) objavljen i prateći videospot, dostupan na službenom YouTube VEVO kanalu Vinka Ćemeraša.

Od prve Blind Audicije u showu te samog početka ove lijepe glazbene priče, Vinka Ćemeraša prati i podržava njegov mentorski tim, o kojem iskreno progovara: “Svoj The Voice #TimGobac spomenem svugdje gdje mogu, a opet mislim da to nije dovoljno. Gina, Skansi, Gobac i Lidija – da nije njih…ne znam, koliko god bih dobar ja bio, mislim da bez njih ne bih bio ovdje. I eto, suradnja se nastavlja i nakon showa, i stvarno, hvala im od srca na tome!”

Diskografski ugovor s Universal Music Hrvatska

Pobjedom u showu The Voice, Vinko Ćemeraš ostvario je diskografski ugovor s Universal Music Hrvatska, u čijem izdanju je i objavljen njegov prvi singl „Pelin i med“. Pjesma od ovog petka, 6. ožujka, svira u radijskom eteru te je dostupna diljem svijeta putem digitalnih glazbenih servisa.

Za Vinka Ćemeraša i njegov glazbeni tim ovo je tek početak; u studiju i produkciji Srđana Sekulovića Skansija već su u nastajanju nove pjesme, čija objava se očekuje vrlo brzo.

“Radimo, radimo, radimo”, skromno zaključuje Vinko.

Komentari