‘Glas ljubavi’: Povratak Kostadinke Velkovske u velikom stilu

Facebook

Dvije godine je nismo vidjeli na pozornici, a u posebnoj večeri ljubavne poezije glumica Kostadinka Velkovska vratila se u velikom stilu.

U monodrami ‘Glas ljubavi’ zasjala je u Centru za kulturu Trešnjevka pod redateljskom palicom Borisa Svrtana. Predstava je spoj poezije, glazbe i pjesama pa glumicu na sceni prati glazbenik Toni Eterović.

Dramaturgiju potpisuje Vesna Đikanović koja poručuje kako se jedino uz plemenitu i vječnu emociju ljubavi možemo odmaknuti od buke civilizacije i osluhnuti napetost daha, puls egzistencije.

“Naslov je ‘Glas ljubavi’ jer ljubav je jedan motor našeg života jer ljubav nije samo između muža i žene nego voljeti djecu, voljeti obitelj, voljeti ljude”, rekla je Kostadinka Velkovska.



Redatelj Boris Svrtan kaže da je odabrano desetak autora, od kojih su neki hrvatski, a neki makedonski.

“Uglavnom, budući da je ljubav u pitanju birali smo pjesnikinje Vesnu Krmpotić, Dortu Jagić, Sibilu Petlevski i tako dalje. Imamo posla s jednom od najizdržljivijih glumica na ovoj planeti, ona je apsolutno kandidat za najboljeg povratnika na scenu”, istaknuo je Svrtan, piše Magazin.hrt.hr

Komentari