Evo što vas danas očekuje na 61. Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku

Kao uvertira u drugi tjedan 61. Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku, sinoć su na ljetnoj pozornici dječja kulturno – umjetnička društva Dubrovačko-neretvanske županije pokazala kako se baština njeguje i održava na životu na radost publike.

Program se na istom mjestu nastavlja i ove nedjelje no u odnosu na ranije dane bogatiji za jedan program. Na Poljanu stiže Labirint iz Španjolske! Riječ je o neobičnoj mreži transparentnih zidova i prolaza sa zagonetnim vratima gdje ćete sami kreirati svoju rutu putovanja kroz ovaj labirint. U ovom labirintu pronaći ćete svo uzbuđenje igre i izazov spontanosti. A gdje je još program na ljetnoj pozornici, kraj festivalskih vrata i na Gorici!

Dana nedjelja, 27. lipnja, na Festivalu

19.00 – 22.00 h, Poljana
Itinerània, Španjolska

LABIRINT

Neobična mreža transparentnih zidova i prolaza sa zagonetnim vratima gdje ćete sami kreirati svoju rutu putovanja kroz ovaj labirint.U ovom labirintu pronaći ćete svo uzbuđenje igre i izazov spontanosti.



19.30h, Poljana, kod festivalskih vrata

KESTEN I PAPAJA

Izvođači: Matija Vuletić, Tatjana Vuletić
Šljaker i čistačica u borbi za mjesto pod suncem. Cirkuska predstava socijalne tematike nalik na najbolje filmove Charlie Chaplina!
Trajanje: 40 min
+ Zezanimacija

21.00h, ljetna pozornica (Trg Republike Hrvatske)

MATOVILKA – KAZALIŠNI MOLJCI

Kazalište Tvornica lutaka, Zagreb
Petra Radin i Matija Šakoronja

Redatelj: Igor Šeregi
Scenograf: Krunoslav Ozimec
Kostimografkinja: Đurđica Vorkapić
Skladatelj: Saša Miočić
Igraju: Filip Detelić, Josip Brakus, Matija Šakoronja, Borko Perić/Petra Radin

Moljci su tipični učenici koji su pomalo lijeni u početku i ne nalaze ništa zanimljivo što bi čitali u digitalnom dobu. Učitelj ih uspije natjerati, a zatim im prepusti cijelu predstavu Matovilke, u koju Moljci zarone do kraja tako da im ona na koncu preranozavrši. Na kraju predstave vraćamo se Moljcima u njihovim školskim klupamada nam ispričaju što su sve naučili. Na taj način djeca mogu vidjeti što se sve zabavnoga može dogoditi ako mašti pruže šansu kroz čitanje.
Trajanje: 50 min
Uzrast: 5+

21.15 h Gorica (Ulica don Krste Stošića) – filmska projekcija, sinkronizirano

LASSIE SE VRAĆA KUĆI

Redatelj: Hanno Olderdissen
Žanr: igrani, obiteljski
Uloge: Sebastian Bezzel, Anna Maria Muhe, Nico Marischa, Bella Bading
Trajanje: 100 minuta
Godina: 2020.
Država: Njemačka

Najpoznatiji pas u povijesti filma, Lassie, se vraća na filmska platna. Dječak Florian se nikako ne može pomiriti s razdvajanjem od svog četveronožnog prijatelja nakon što se njegova obitelj seli u novi stan, u kojem nije dozvoljeno držanje pasa. Florian je iznimno tužan jer se mora rastati od svog najboljeg prijatelja. Lassie je udomljena od strane grofa von Sprengela koji sa svojom 12 godišnjom unukom Priscillom putuje Sjevernim morem. Lassie koristi prvu priliku za bijeg i upušta se u dugo i avanturističko putovanje kroz Njemačku kako bi se vratila Florianu.

61. Međunarodni dječji festival u Šibeniku privlači poznate i slavne

Komentari