Emisija KolibriS u novoj epizodi ugošćava Romanu Tekić ravnateljicu Galerije umjetnina grada Slavonskog Broda

Ovaj KolibriS se seli u Slavonski Brod! Kao što je vjerojatno već poznato, jedna od glavnih misija emisije KolibriS je decentralizirati Hrvatsku umjetničku scenu u vidu stavljanja fokusa na kvalitetne umjetničke projekte i pojedince diljem Hrvatske, a ne samo na Zagreb.

Stoga u novoj emisiji KolibriS gostuje ravnateljica Galerije umjetnina grada Slavonskog Broda, Romana Tekić. Romana je rođena u Slavonskom Brodu, gdje danas živi i radi, a diplomirala je povijest umjetnosti i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 2003. godine. Radila je kao profesorica likovne umjetnosti u Gimnaziji “Matija Mesić”. Od 2005. godine radi u Galeriji umjetnina grada Slavonskog Broda na mjestu kustosice-voditeljice zbirke ‘Ružić i suvremenici’, a 2018. godine postaje i ravnateljica Galerije.

Izvor: KolibriS

Saznajte sve o zbirci ‘Ružić i suvremenici’, o važnosti i značaju lika i djela Branka Ružića, ne samo za Slavonski Brod već cjelokupnu hrvatsku umjetnost, ali i kako je prošla prva Digitalna Noć muzeja u Slavonskom Brodu, kolika je važnost međuinstitucionalne suradnje, što je to Galerokaz, što krije Kabinet akvarela, kako je nastao Hrvatski triennale akvarela, ali i koliko je važna raznolikost i bogatstvo kulturnih sadržaja za svaki pojedini grad, mjesto i zajednicu.


Komentari