Tri večeri glazbe i filma Zagrebačke filharmonije u Vukovaru

Zagrebačka filharmonija (ZF) gostovat će u Vukovaru od 17. do 19. lipnja, a za gostovanje pripremila je tri večeri glazbe i filma na jedinstvenoj lokaciji Perivoja dvorca Eltz u sklopu projekta Fil(m)harmonija koji je dio EU projekta prekogranične suradnje između Hrvatske i Srbije.

Pod zvjezdanim nebom Perivoja dvorca Eltz tako će na velikome platnu, tjekom tri lipanjske večeri s početkom u 21 sat, posjetitelji moći uživati u projekcijama kultnih filmova Charlieja Chaplina uz izvedbe uživo velikog orkestra ZF-a , priopćila je u petak Gad produkcija iz Zagreba.

Nositelji toga EU projekta prekogranične suradnje su Zagrebačka filharmonija i Muzička omladina Novoga Sada. Projekt je ‘lansiran’ prošle godine u Novome Sadu, a potom i u Iloku, u 2020. planirana mjesta za njegovu provedbu su Vukovar i Subotica, a financiran je novcem EFRR-a i IPA II fondova Europske unije.

ZF ‘susreće’ Charlija Chaplina

Kao gosti ZF-a, u izvedbama će sudjelovati i glazbenici odabrani audicijom Muzičke omladine Novoga Sada. Projekt u Vukovaru podupiru Muzej grada Vukovara i Hrvatski dom Vukovar.



Na rasporedu sve tri večeri Chaplinovi su kultni filmovi “Pasji život” i “Mališan”, a ulaz na sve projekcije je slobodan.

Kako je istaknuto, svim ljubiteljima filmske i glazbene umjetnosti – a prije svega svima onima koji žele doživjeti nešto novo i nesvakidašnje – ZF i maestro Krešimir Batinić poručili su da ne propuste ovaj jedinstveni spoj glazbe i filma, jer će ga još dugo pamtiti.

Besplatne ulaznice mogu se preuzeti na blagajni Hrvatskoga doma Vukovar gdje će se, u slučaju lošega vremena, projekcije i održati.

Komentari