Posljednja predstava na Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku

Lucina Tunjić, komunikacijski tim MDF-a

Zagrebačko Gradsko kazalište Trešnja u koprodukciji s dubrovačkim Gradskim kazalištem Marin Držić u petak zatvara 60. Međunarodni dječji festival u Šibeniku s predstavom “Priče iz davnine”. Predstava mladog redatelja Paola Tišljarića napravljena je prema istoimenom djelu Ivane Brlić-Mažuranić.

Radnja predstava prati imaginarni susret s dječjom spisateljicom Ivanom Brlić-Mažuranić i njezinim pričama. U predstavi ona putuje iz davnine u sadašnje vrijeme, onako kako je to bivalo i u njezinim antologijskim bajkovitim pripovijetkama.

“Priče iz davnine” prvi put su objavljenje 1916., a čitatelje uvode u stilizirani svijet slavenske mitologije. Priče “Šuma Striborova”, “Regoč”, “Jagor”, “Kako je Potjeh tražio istinu” i dr. nezaobilazni su dio svakog djetinjstva, a u predstavi je uprizorena bajka “Sunce djever i Neva Nevičica”. Upravo te priče mnoge navode na razmišljanje o životnim vrijednostima, o prijateljstvu, ljubavi i hrabrosti, o kompleksnosti ljudske ćudi.

Glumački ansambl Kazališta Trešnja sastoji se od Ivane Bakarić, Glorije Šoletić, Marije Šegvić, Luke Bulovića, Matije Čigira, Dubravke Lelas i Paška Vukasovića.



Komentari