Međunarodni dječji festival Šibenik ugostit će Monte Librić

screenshot

60. izdanje Međunarodnog dječjeg festivala – MDF Šibenik koji se održava od 20. lipnja do 4. srpnja ove će godine ugostiti manifestaciju dječje knjige Monte Librić s kojom dugi niz godina i surađuje.

Odluka je to koja je proizašla iz novonastale situacije uzrokovane epidemijom koronavirusa. Tako će na jednom od festivalskih trgova Mala loža – Trg Ivana Pavla II. Monte Librić imati štandove za knjige Faustusi, nazvanima po padobranu velikog Šibenčanina Fausta Vrančića.

Monte Librić će u periodu od 22. do 27. lipnja od 9 do 21 sat izložiti gotovo 2000 knjiga pedesetak hrvatskih nakladnika. Osim toga njihov sadržaj uključuje razgovore o knjigama, radionice i glazbeno-scenske nastupe. Jedna od radionica je ‘Librić stroj za slovo i broj’ koja je zamišljena kao mozaik program u kojem djeca slušaju priče, improviziraju, igraju se, rješavaju problemske situacije glavnih likova i razgovaraju.

Radionica ‘Strpljiva umjetnost’ osmišljena je da djeca u grupnom radu stvaraju slike većeg formata flomasterom. Šibenska tema Monte Librića nazvana je ‘Sretan broj’, a govori o vezi Monte Librića i MDF-a kao i simboličkoj ulozi brojeva u literaturi.



Monte Librić je ove godine u okviru mjera Nacionalne strategije poticanja čitanja, koje provodi Ministarstvo kulture, trebao održati Sajam dječje knjige u Šibeniku. Međutim, zbog koronavirusa Monte Librić, koji se održava u Istri u travnju, morao je pomaknuti svoj termin i promijeniti svoje planove.

Također, i MDF je prisiljen reducirati svoje programe i promijeniti lokacije, pa je osmišljen pomalo drugačiji program od planiranoga.

Program možete vidjeti na POVEZNICI.

Komentari