Koncert ‘Frankofonija u pjesmi’ u Splitu

Foto Vojko Basic CROPIX

Koncert “Frankofonija u pjesmi” održat će se u četvrtak, 5. ožujka u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu u povodu 50. obljetnice postojanja međunarodne organizacije Frankofonija (La Francophonie), najavljeno je u utorak na konferenciji za medije.

Koncert organizira Prokultura, a njezina predsjednica​ Nansi Ivanišević​ najavila je da će na velikoj sceni splitskoga HNK nastupiti najbolji iz posljednje tri večeri međunarodnoga natjecanja francuske šansone. Na scenu će tako izići ​Ana Opačak, Gabrijela Braičić, Lovro Rimac i drugi, uz gošću iz Francuske Caroline Personne.

Kako je objasnila, dan Frankofonije, međunarodne organizacije u koju je uključeno 88 zemalja, obilježava se 20. ožujka. Hrvatska je u organizaciji Frankofinije zemlja promatrač.

​Izrazivši želju da Hrvatska postane punopravni član, Ivanišević je istaknula kako to znači da bi se trebalo još puno više učiti francuski jezik u školama jer je “taj jezik ključ velike kulture Frankofonije i ključ 88 kultura​​​ različitih zemalja, naroda, prekrasnih običaja, umjetnosti i svega ona što svakoga obogaćuje”.



Komentari