Koncert Ede Maajke u MSU odgođen zbog sigurnosti posjetitelja

Foto: Zoran Vogrinčič

Koncert Ede Maajke, koji se kao posljednji u sklopu Ljeta u MSU trebao održati ove subote, 18. srpnja, Muzej suvremene umjetnosti prebacuje za početak rujna zbog sigurnosti posjetitelja vezano uz sve veći broj slučajeva zaraze koronavirusom.

MSU će naknadno izvijestiti o novom datumu koncerta, a kupljene ulaznice vrijedit će za novi termin. Povrat novca može se ostvariti u idućih 14 dana na mjestu gdje su ulaznice kupljene.

U sklopu Ljeta u MSU održana su tri od planirana četiri koncerta. LADO Electro imao je prvi nastup 27. lipnja, Tamara Obrovac Quartet 4. srpnja, a Mile Kekin je nastupio 11. srpnja.

Svi programi Ljeta u MSU izvodili su se uz pridržavanje svih preporuka za održavanje kulturnih programa i manifestacija Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

U sklopu Ljeta u MSU u subotu može se pogledati izložba “Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma”, a uz nju će se održati performans Ivana Meseka.

U dvorani Gorgona MSU-a prikazuju se najbolji filmovi MSU kina, a ove subote to je makedonski dokumentarni film “Medena zemlja” Tamare Kotevske i Ljubomira Stefanova o medarici koja živi u izoliranom makedonskom planinskom selu sa svojom majkom.

“Medena zemlja” vizualno je impresivan film u kojem se ogleda povezanost čovjeka i prirode, ali i njegova beskrupulozna eksploatacija i zanemarivanje u utrci za maksimiziranjem profita, ističe se u najavi.

Film je nominiran za nagradu Oskar u dvije kategorije: za najbolji dokumentarni film i za najbolji strani film.

Komentari