Kino Europa: Večeri filma i glazbe na Ljetnoj pozornici Tuškanac

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Restauriranim filmom ‘Ljubav i moda’, koji će se prikazati u petak, 12. lipnja, počinje trodnevno glazbeno-filmsko gostovanje zagrebačkog kina Europa na Ljetnoj pozornici Tuškanac.

“Trolist filmsko-glazbenog programa u zagrebačkom kinu pod zvijezdama otvara projekcija filmskog klasika ‘Ljubav i moda’ s Bebom Lončar u naslovnoj ulozi, koji će se, nakon restauracije, prvi put javno prikazati onakav kakav je i snimljen”, najavljeno je.

Ta glazbena komedija Ljubomira Radičevića iz 1960. godine prati studente koji organiziraju modnu reviju za poduzeće “Jugošik” kako bi zaradili novac za održavanje zrakoplovne smotre.

Uz Ivu Robića i Lolu Novaković, tada se prvi put na filmu pojavljuje i Gabi Novak, a “Ljubav ili šala” i “Devojko mala” neke su od pjesama koje pamte iz tog filma.



Subota, 13. lipnja, rezervirana je za koncert Zagrebačkih solista koji će izvoditi ponajbolje od filmske glazbe Dalibora Grubačevića, koja dijelom podsjeća i na velike holivudske partiture.

Program posvećen Gabi Novak

“Besprijekornog osjećaja za ritam i emociju, Grubačević će sa Zagrebačkim solistima predstaviti ‘najbolje od najboljeg’ iz bogate karijere, uz evociranje filmskih slika”, ističe se u najavi. Koncert će upotpuniti i gostovanje Simply Brass kvinteta.

U ponedjeljak, 29. lipnja, održat će se program “San filmske noći” posvećen Gabi Novak i njezinom djelovanju na području filma, od oslikavanja pozadina u svjetski priznatim klasicima Zagreb filma u mladosti, preko glasa u H-8 do pojave u filmu “Ljubav i moda” te u Berlinu nagrađenih “Šavova”.

Kroz razgovor, uokviren izabranim filmskim insertima i vokalnim izvedbama brojnih filmskih songova vlastitog “soundtracka”, Novak će evocirati svoje djelovanje vezano uz film, u pratnji sina Matije Dedića na klaviru.

Ulaz na sve tri večeri je slobodan, a besplatne se ulaznice, čiji je broj zbog posebno propisanih mjera za organizaciju kulturnih manifestacija ograničen, mogu preuzeti od 8. lipnja putem sustava ulaznice.hr, kao i na ulazu u Ljetno kino Tuškanac na same večeri održavanja od 19 sati.

Komentari