Epidemija koronavirusa utjecala i na Međunarodni dječji festival Šibenik. Evo kad će se održati

Turistička zajednica grada Šibenika

Mnogi su festivali zbog epidemije izazvane kororanivursom svoja događanja morali odgoditi ili uvelike prilagoditi mjerama opreza Kriznog stožera. Među njima je i Međunarodni dječji festival u Šibeniku koji će se održati od 20. lipnja do 4. srpnja. Planirani proračun trostruko se smanjio te se puno toga moralo izmijeniti kako bi se Festival mogao održati.

S pripremama za 60. festival započelo se još prošlog ljeta, a program je krajem siječnja bio u potpunosti gotov. Nakon što je epidemija poremetila planove, održavanje festivala postalo je upitno.

“Bili smo svjesni da međunarodnih dolazaka neće biti. Da će se proračun smanjiti i da nas čeka veliki izazov koji će nas sve staviti u kušnju“, izjavio je Jakov Bilić, ravnatelj Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku.

Festival se u teškim ratnim danima održavao, stoga se nije odustalo od toga da se i ove godine on organizira. Veliki broj volontera uz same zaposlenike HNK Šibenik, probudili su dodatni “dišpet“, a na taj način se i Šibenik probudio.



“Ponosan sam na ekipu koja je pripremila ovaj program u ovakvim okolnostima te djeci pružila radost“, kazao je Bilić.

Proračun 60. MDF-a iznosi 778 000 kuna u usporedbi s planom koji je bio prije koronavirusa kada je on iznosio 2.6 milijuna kuna. Tada se očekivalo da će se ostvariti 2500 noćenja, organizirati 50 radionica, bilo je 220 planiranih programa i 22 zemlje sudionice. No, MDF je zbog novonastale situacije smanjio na 110 programa, 5 međunarodnih programa, 300 mjesta na jednoj pozornici, 350 noćenja i 24 radionice. Iako se mjesec dana prije nije znalo hoće li Festivala biti i s koliko će se novaca moći raspolagati, Festival se uspio uzdignuti s respektivnim brojem sadržaja.

Komentari