Dani suvremenog muziciranja: U Pešćenici susret mladih glazbenika s renomiranim majstorima

Kulturni centar Pešćenica najavio je projekt Music-Mission-VisionDani suvremenog muziciranja, osmišljen kao glazbena platforma koncerata, razgovora i glazbenih susreta talentiranih, mladih glazbenika na početku karijere, kao i međunarodno priznatih hrvatskih umjetnika, s osnovnim ciljem promoviranja suvremene glazbene umjetnosti i suvremene umjetnosti općenito.
Glavna misao vodilja projekta je međugeneracijska suradnja domaćih i inozemnih glazbenih umjetnika sa svrhom spajanja iskustava i novih ideja u izvođenju suvremene glazbe i njezinoj prezentaciji široj publici na što privlačniji i zanimljiviji način. Programsku okosnicu čine rjeđe izvođena djela skladatelja 20. i 21. stoljeća, a poseban prostor dobit će praizvedbe djela mlađih hrvatskih autora.
Na prvom izdanju Dana sudjelovat će renomirani domaći umjetnici M. Elezović, B. Philipp, G. Tudor, I. Batoš, V. Peljhan i Papandopulo kvartetnajznačajniji i s punim pravom najeksponiraniji domaći komorni sastav (Radio Dalmacija) te najbolji komorni ansambli sastavljeni od studenata Umjetničke akademije u Splitu i Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu, S/UMAS, Asmangu i OMG (Orkestar mladih glazbenika).
Koncert ususret MMV-u izvest će gost iz Meksika, izvrstan i cijenjeni gitarist Erick Quijada. 
Koncerti će se održavati od ponedjeljka 18. do četvrtka 21. u 19 i 30, u koncertnoj i kazališnoj dvorani Kulturnog centra Pešćenica. Raspored koncerata pogledajte ovdje. Ulaz je slobodan.

Komentari