Carmen i Šeherzada u Lisinskom

Lisinski

Na pozornici Lisinskog 16. veljače odigrat će se dvije predstave. Carmen i Šeherezada glavne su akterice predstava uz koje će zagrebačka publika u jednoj večeri iskusiti vruće sunce Španjolske i tajnovite noći Orijenta uz spoj klasičnog i modernog baleta.

Nakon baletnog spektakla Orašar, koji je četiri puta rasprodao Lisinski, baletna trupa Ukrainian Classical Ballet prvi puta u Zagrebu predstavlja dvije priče o snažnim ženama, različitima i jednakima u beskompromisnoj ljubavi, neutaživoj strasti, ali i nepotkupljiva ponosa koje se suprotstavljaju, svaka na svoj način, muškom svijetu posjedovanja i moći.

Ove dvije ljubavne priče predstavit će ponajbolji ukrajinski plesni umjetnici, na čelu s Viktorom Ischukom, prvakom Nacionalne opere i baleta iz Kijeva, koji je u Lisniskom nastupao u predstavama Radio&Juliet i Quatro.

Suprotnost predstava očituje se i u glazbi. Rodion Ščedrin prilagodio je ritmove glazbe Georgesa Bizeta u Carmen uz koreografski tekst Alberta Alonsa. Glazba Nikolaja Rimski-Korsakova prate priču o Šeherezadi, upotpunjenu libretom i koreografijom Mihaila Fokina.



Komentari