Beth Duke – ‘Sve ti se vrati’ Neodoljivo putovanje prepuno otkrića, tajni i emocionalnog tereta

Inspirativnim i toplim romanom ‘Sve ti se vrati’, o ženi koja je živjela život punim plućima, autorica Beth Duke predstavlja se hrvatskoj publici.

Alabama, 1947. Rat je završen. Žene nose haljine s uzorkom trešanja. Svi uživaju pod svjetlima grada i plešu sving. Lijepa sedamnaestogodišnja Violet živi u savršenom svijetu. Svi je vole.

Godine 2012. i dalje je lijepa, ljupka i okružena obožavateljima. Veronica ‘Ronni’ Johnson, njegovateljica koja želi postati spisateljica, očaravajuću Violet upoznaje u domu za starije. Violet nije potrebna pomoć, nego samo žudi za mnogo muške pozornosti. Svojom smrću Violet ostavlja Ronni vrlo velikodušno nasljedstvo, ali samo ako za godinu dana napiše knjigu o Violetinu životu.

Ronni je uvučena u svijet Violetine mladosti i opčinjena životom u tim vremenima. To neodoljivo putovanje prepuno je otkrića, a neka od njih vezana su uz muškarce koje je Ronni poznavala kao osamdesetogodišnjake u Fairfield Springsu. Opterećena teškoćama, nesigurna Ronni trudi se izlaziti nakraj sa svojim pacijentima, novim dečkom i velikom količinom emocionalne prtljage dok pokušava dovršiti rukopis na vrijeme. Tada na površinu počinju izranjati mnoge tajne… I sve se promijeni.



Autorica četiri romana

Autorica u romanu donosi nezaboravan stariji lik koji ćete cijeniti te mladu junakinju koja će osvojiti vaše srce. U ovoj urnebesno smiješnoj, toploj, nekonvencionalnoj, vedroj i čudesnoj priči izmjenjuju se poglavlja o srednjoškolskoj kraljici Violet 1947. godine i Ronni iz sadašnjeg vremena, koja se bori sa životom.

Beth Duke autorica je četiri romana, a romanom ‘Sve ti se vrati’ osjetila je čari svjetske slave. Upravo je ovim naslovom osvojila vrh Amazonove liste najprodavanijih romana, a za svoje kratke priče osvojila je brojne nagrade. Za sve svoje romane autorica kaže da su ljubavna pisma njezinoj rodnoj Alabami.

Jednako veliki uspjeh postigla je svojim posljednjim romanom ‘Tapestry’ koji je osvojio treću nagradu publike Southern Fiction, ali i nominaciju za nagradu International Book Awards za najbolju knjigu.

Roman je s engleskoga prevela Aleksandra Barlović.

Komentari