Arena u Puli ponovo otvorena za posjetitelje

Foto:Goran Sebelic / cropix

Pulski amfiteatar od danas je ponovno otvoren za posjetitelje svaki dan od devet do 17 sati, priopćeno je u ponedjeljak iz Arheološkog muzeja Istre.

Arheološki muzej Istre, koji na temelju odluke Grada Pule upravlja pulskim amfiteatrom i drugim spomenicima, 13. ožujka ove godine u skladu s mjerama suzbijanja širenja koronavirusa, zatvorio je za posjetitelje Arenu i druge objekte.

Posjetitelji će se od danas morati prilagoditi epidemiološkim mjerama, a radno vrijeme će se produljiti ako se za posjete pokaže veće zanimanje.

Inače, prema podatcima Muzejskoga dokumentacijskog centra (MDC), hrvatski su muzeji prošle godine imali više od 5,2 milijuna posjetitelja, a najposjećeniji je bio Arheološki muzej Istre s više od 575 tisuća osoba.Arena je najspektakularniji spomenik koji Pula nudi, a zahvaljujući njemu Arheološki muzej Istre ostvaruje velike prihode. Samo u prvih osam mjeseci prošle godine Arenu je posjetilo 373.583 turista. Od ulaznica je ostvaren prihod od 14,6 milijuna kuna, što je 2,6 posto ili oko 370.000 kuna više nego 2018. I posjetitelja je bilo oko dva posto više.

Komentari