Zagrepčanin zaražen koronavirusom zaposlenik je Ericsson Nikole Tesle, u Milanu je bio na utakmici s djevojkom

ericsson.hr

Mlađi Zagrepčanin, prvi Hrvat s potvrđenom zarazom koronavirusom, radi u tehnološkoj kompaniji Ericsson Nikola Tesla. Prema navodima Indexa, u petak je bio na poslu.

U Milanu je bio na nogometnoj utakmici Lige prvaka između Atalante i Valencije. Tamo se zaputio 19. veljače s djevojkom.

Neke osobe s kojima je bio u kontaktu rekle su da je već u petak pokazivao određene simptome, no to je pripisivao prehladi ili gripi.

Otkriveno je iz kojeg je grada mladić zaražen koronavirusom



Iako se pojavljuju informacije kako su zaposlenici Ericssona poslani kući, Index je objavio da to nije točno. Zaposlenici su navodno dobili uputu da ostanu na svojim mjestima, no neki su ipak samoinicijativno otišli s posla.

Ericsson potvrdio da je zaraženi muškarac njihov zaposlenik

Tijekom popodneva Ericsson je Indexu poslao priopćenje kojim potvrđuju da je zaraženi muškarac njihov zaposlenik.

“Ericsson Nikola Tesla potvrđuje da je osoba koja je zaražena koronavirusom i koja se nalazi u bolnici Fran Mihaljević u Zagrebu zaposlenik kompanije. On je u srijedu 19.2.2020. bio na godišnjem odmoru u Milanu na nogometnoj utakmici. Zaposlenik je u petak bio na radnom mjestu u Zagrebu. Prema nama dostupnim informacijama od strane obitelji, u nedjelju 23.2.2020. zaprimljen je u bolnicu sa simptomima bolesti, a naknadno je utvrđena prisutnost koronavirusa.

POTVRĐEN PRVI SLUČAJ KORONAVIRUSA U HRVATSKOJ Nalazi se u Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević

U kompaniji je pokrenut postupak djelovanja predviđen za ovakve krizne situacije te smo u direktnom kontaktu sa stručnim tijelima i službama”, poručili su za Index iz Ericssona Nikole Tesle.

Djevojka s kojom je bio u Milanu još nije testirana

Prema informacijama kojima raspolažemo, djevojka zaraženog muškarca još nije testirana.

Ona je 19. veljače objavila fotografiju ispred čuvene milanske katedrale, no danas ju je izbrisala.

Djevojka i svi ostali ljudi s kojima je zaraženi muškarac bio u kontaktu tek će biti testirani, piše Index.hr.

Komentari