Više od tisuću novozaraženih u posljednja 24 sata u Hrvatskoj

U posljednje 24 sata zabilježena su 1074 nova slučaja zaraze koronavirusom te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 7913.

Među njima su 823 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 107 pacijenata. Preminulo je 19 osoba. U posljednja 24 sata testirano je 9320 ljudi.

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 16 je novooboljelih osoba, a sedam ih je izliječeno. Osam oboljelih osoba je s područja Gospića, tri s područja Karlobaga, po dvije s područja Otočca i Brinja te jedna oboljela osoba s područja Lovinca.

Od koronavirusa s područja Ličko-senjske županije ukupno je oboljelo 5300 osoba od čega je 99 aktivnih slučaja, 166 osoba je preminulo te je ukupno izliječeno 5035 osoba.



U posljednja 24 sata provedeno je testiranje nad 120 osoba. Na liječenju na covid-odjelu Opće bolnice Gospić trenutno se nalazi osam osoba. Aktivno je 266 mjera samoizolacije.

Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđeno je 35 novih slučajeva zaraze.

Trenutno je aktivan 201 slučaj zaraze, ozdravilo je 40 osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 19 osoba. U Općoj bolnici Koprivnica preminula je jedna osoba s pozitivitetom na koronavirus (1940. godište) koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge bolesti.

Kod novih 28 osoba potvrđena je zaraza, a od posljedica infekcije jedna je umrla u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u protekla 24 sata.

Iz Bjelovara je 15 novozaraženih osoba, po dvije imaju Grubišno Polje, Daruvar i Garešnica te općina Hercegovac, a po jednu općine Ivanska, Đulovac, Rovišće, Kapela i Nova Rača.

U Općoj bolnici Bjelovar liječi se 25 zaraženih pacijenata, od kojih je pet na respiratoru. Na promatranju je sedam pacijenata, a u samoizolaciji na području županije je 561 osoba.

Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 376 uzoraka briseva na covid-19. Potvrđeno je 27 novozaraženih osoba. Izliječena je 21 osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 830 ljudi.

U Općoj bolnici Pula na Odjelu za infektologiju na liječenju su 22 osobe. Preminula je jedna osoba (1948. godište) s pridruženim kroničnim bolestima.

U Sisačko-moslavačkoj županiji je 31 novooboljela osoba. Radi se o šesnaest osoba s područja grada Siska, sedam osoba s područja grada Petrinje, četiri osobe s područja grada Hrvatske Kostajnice, dvije osobe s područja općine Lekenik, jednoj osobi s područja grada Gline i jednoj osobi s područja općine Sunja.

Komentari