VIRUS SE ŠIRI ITALIJOM Prvi slučajevi koronavirusa u Palermu i Firenzi

Youtube/screenshot

Žena iz Bergama, koja je na jug Italije doputovala prije pojave prvih slučajeva koronavirusa na sjeveru zemlje, pozitivna je na koronavirus, objavile su u utorak lokalne vlasti, a prvi slučaj zabilježen je i u Firenci.

Ona je u ponedjeljak navečer primljena u bolnicu u Cervellu na Siciliji gdje je stigla sa simptomima gripe.

“Imamo suspektni slučaj koji se pokazao pozitivnim nakon analize brisa”, objavile su sicilijanske vlasti.

Žena i društvo s kojim je doputovala na odmor stavljeni su u karantenu, kao i oni koji su s njima bili u dodiru.



To je prvi slučaj koronavirusa na jugu Italije.

Uzorak koji je u bolnici u Palermu potvrđen na koronavirus poslan je na dodatnu provjeru, kazao je predsjednik sicilijanske regije Nello Musumeci.

Prvi slučaj koronavirusa potvrđen je i u Toskani kad je u ponedjeljak 60-godišnji muškarac stigao u bolnicu Santa Maria Nuova u Firenci gdje su pretrage obavljene tijekom noći pokazale da se radi o koronavirusu.

Poduzetnik se vratio s Dalekog istoka u siječnju, piše La Repubblica.

U Italiji je dosad zabilježeno sedam umrlih i 231 slučaj zaraze: 173 zaraženo i 6 preminulih u Lombardiji, 33 zaražena i jedan preminuli u Venetu, 18 slučajeva zaraze u Emilia Romagni, po tri zaražena u Pijemontu i Laciju, po jedan zaraženi u južnom Tirolu, na Siciliji i u Toskani.

Španjolski mediji prenijeli su u ponedjeljak da je testiranje brisa talijanskog liječnika iz Lombardije, koji je na odmoru na Tenerifima, pokazalo da se radi o koronavirusu.

Liječnik je u izolaciji, a uzorak je poslan na potvrdu u Madrid, objavile su vlasti na Kanarima.

Komentari