VIDEO Putnici s trajekta ‘Marco Polo’ iz Ancone negativni na koronavirus?

Tom Dubravec / CROPIX

Kontrola sanitarne inspekcije putnika s trajekta “Marko Polo” koji je u srijedu ujutro stigao u Split iz talijanske Ancone, trajala je oko sat i pol, a neslužbene su informacije da “nije bilo postupanja”, a putnici su negativni na koronavirus.

Trajekt “Marko Polo” s 80 putnika uplovio je iz Ancone jutros u splitsku trajektnu luku, gdje su ih dočekali posebno opremljena hrvatska pomorska policija i dvije sanitarne inspektorice koje su pregledale putnike.

Kontrola trajala sat i pol

Sanitarne inspektorice pitale su putnike iz kojeg dijela Italije dolaze, a granična pomorska policija zaštićena rukavicama i maskama na carini je obavljala kontrolu ulaska u Hrvatsku.

Inspekcijska i policijska kontrola putnika u splitskoj Luci koji su stigli iz Italije trajala je gotovo sat i pol. Novinari nisu uočili nikakvo odvajanje putnika niti vozila medicinske službe, koja bi eventualno odvezla putnike za koje bi se sumnjalo na zarazu koronavirusom.



Novinarima je rečeno da sanitarne inspektorice na terenu nisu ovlaštene davati izjavu.

Prema neslužbenim informacijama koje su doznali novinari “nije bilo postupanja” kojim bi se bilo kojeg putnik s trajekta odvojilo i uputilo medicinskoj službi “na daljnje postupanje.”

Koordinator splitske Lučke uprave, Vjekoslav Grgić, novinarima je izjavio da se pri dolasku putnika trajektom iz Italije postupalo po naputcima Ministarstva zdravstva RH.

“Stiglo je 80 putnika, mi smo postupili onako kako nas je uputilo Ministarstvo zdravstva. Sve je prošlo u redu i nema nikakvih problem,” rekao je Grgić.

Procedura koja je obavljena pri jutrošnjem uplovljavanju u splitsku Gradsku luku trajekta “Marko Polo” obavljat će se i ubuduće pri dolascima trajekata iz Ancone – srijedom i subotom.

Stigao i košarkaš Ante Rosso

Putnici koji su jutros stigli u Split po izlasku iz trajekta novinarima su rekli da su ih sanitarne inspektorice pitale iz kojeg dijela Italije dolaze, te kako ni oni nisu primijetili da je pri tomu itko od putnik odvojen.

Ovim trajektom iz Italije je stigao i košarkaš Ante Rosso koji igra u susjednoj Italiji.

“U južnom dijelu Italije, gdje ja boravim, život se odvija normalno bez poteškoća,” kazao je Rosso. Dodao je da nije zabrinut situacijom u Italiji zbog koronavirusa, a već večeras vraća se u Italiju,

Talijanski putnik Alex rekao je novinarima da dolazi iz Pescare. “Nema panike gdje ja živim, ljudi nose maske, ali vidio sam sada da se i u Hrvatskoj nose maske,” dodao je Alex.

Komentari