U Vukovarsko-srijemskoj županiji treći dan bez novozaraženih osoba

Foto : Danijel Soldo / CROPIX

U Vukovarsko-srijemskoj županiji treći dan zaredom nema nijedne novozaražene osobe koronavirusom pa je oboljelih i dalje 36, u samoizolaciji je 387 osoba, dok ih je prije dva tjedna bilo 1150, istaknuto je u petak na konferenciji za novinare Županijskog stožera Civilne zaštite.

U protekla 24 sata testirane su 24 osobe, čime se broj testiranih popeo na 580, u samoizolaciji jei još 387 osoba, a u karanteni četiri osobe, istaknuo je načelnik tog stožera Zdravko Kelić.

Podsjetio je da 19. travnja istječu mjere koje je Nacionalni stožer propisao u borbi protiv koronavirusa te očekuje da će sljedeće mjere biti nešto blaže.

Na razini županije, rekao je među ostalim, na dnevnoj bazi izdaje se između 2000 i 2500 propusnica za izlazak iz mjesta boravišta.



Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Kata Krešić istaknula je da prosjek dosad testiranih na koronavirus, njih 580, i oboljelih, njih 36, iznosi 6,2 posto te je manji od hrvatskog prosjeka i govori da se na području županije provodi dovoljan broj testiranja.

U Vinkovcima hospitalizirane četiri osobe

“U Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima hospitalizirane su četiri oboljele osobe i njihovo je stanje stabilno. Do sada je iz bolnice otpušteno sedam osoba kao oporavljeni, a smatrat će se izliječeni kada svakome od njih prođe 28 dana od prvih simptoma zaraze”, rekla je Krešić i dodala da je prosječna dob oboljelih na području županije 46 godina.

Načelnik vukovarsko-srijemske Policijske uprave Fabijan Kapular podsjetio je da je prije dva tjedna u samoizolaciji bilo 1150 ljudi, a sada ih je 387, što govori da se stanje vezano za epidemiju popravlja.

“U samoizolaciji je bilo najviše 30 naših policajaca, a sada samo jedan”, rekao je Kapular i dodao da je na 17 punktova u Vukovarsko-srijemskoj županiji koji se povremeno mijenjaju policija dosad zatekla 573 osobe bez propusnice.

Policija je na graničnome prijelazu Bajakovu jučer zabilježila 1171 teretno vozilo koje je ušlo u Hrvatsku ili izašlo iz nje, a pojačana frekvencija teretnog prometa ide u prilog normalizaciji stanja.

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galć pozvao je sugrađane da i dalje poštuju propisane mjere te da se ponašaju odgovorno, primjereno aktualnom stanju.

Komentari