U Splitu raste zanimanje za cijepljenjem

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

U Splitu raste interes za cijepljenjem, ali, nažalost, i broj hospitaliziranih u KBC-u Split. Trenutačno se u splitskome KBC-u liječi 157 osoba. Bilo je njih i više, ali ono što posebno šokira i zabrinjava je podatak da se u samo tjedan dana broj pacijenata na respiratoru se udvostručio. Trenutačno ih je 38, a među njima je i jedan 22-godišnji mladić koji je, doznajemo od liječnika, prije nego što se zarazio bio potpuno zdrav, javila je u Dnevniku u podne novinarka HTV-a Anita Markovina Radnić.

– Na respiratoru su nažalost i dvije trudnice čije je stanje vrlo ozbiljno. Raste pritisak i na hitnom infektološkom prijamu, samo u posljednja 24 sata ovdje su primili, pregledali i onda hospitalizirali 25 osoba. Situacija je vrlo ozbiljna, liječnici ističu kako je među ljudima koji na kraju završe u bolnici ipak najviše onih koji nisu cijepljeni. Stoga liječnici još jednom pozivaju sve da shvate ozbiljnost situacije i da se cijepe, javlja Markovina Radnić.

– Danas je najgora situacija nego što je ikad bila u KBC-a Split. U covid jedinici i općenito u jedinicama intenzivnog liječenja nikad nismo imali ovoliko ljudi na mehaničkoj ventilaciji, istaknula je doc. prim. dr. sc. Sanda Stojanović Stipić, predstojnica Klinike za anesteziologiju i intenzivno liječenje KBC-a Split.



Komentari