U protekla 24 sata imamo 25 novih slučajeva zaraze, dvije osobe preminule

Foto: Davorin Visnjic / POOL / PIXSELL

U protekla 24 sata u Republici Hrvatskoj imamo 25 novih slučajeva zaraze, ukupno od početka pandemije 4.370, rekao je ministar zdravstva, Vili Beroš, na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite.

U Sisačko-moslavačkoj nema novooboljelih

Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti covid-19, objavio je županijski stožer civilne zaštite.

U Zagrebačkoj župniji tri novooboljela

Zagrebačkoj županiji zabilježena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom.

Šibensko-kninska i Splitsko-dalmatinska prijavile po jednog novooboljelog

Od ukupno 24 obrađena testa s područja Splitsko-dalmatinske županije u ponedjeljak je jedna osoba pozitivna na covid-19 i to iz Solina, objavio je županijski stožer civilne zaštite.



“Od jučer imamo jednu novooboljelu osobu od zarazne bolesti covid-19. Riječ je o muškoj osobi srednje životne dobi koja boravi na području Općine Primošten, a epidemiološki se povezuje s nedavnom zadarskom svadbom već poznatom kao mjesto izvora zaraze za više oboljelih od covid-19 infekcije”, objavio je Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

Nema oboljelih u Međimurskoj i Brodsko-posavskoj županiji

U prethodnom 24-satnom razdoblju od 11:00 sati 19. 07. 2020. do 11:00 sati 20. 07. 2020. uzeto je 48 uzoraka te su svi obrađeni nalazi negativni. Međimurje je 27 dana bez novooboljelih osoba te je 4. dan korona free županija.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas u Međimurskoj županiji testirano je ukupno 1818 osoba.

Stožer civilne zaštite Međimurske županije moli sve one koji sudjeluju na obiteljskim slavljima ili događajima s većim brojem ljudi da se pridržavaju propisanih epidemioloških mjera što prije svega podrazumijeva fizičku distancu i pojačanu higijenu ruku.

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije nisu zabilježene nove pozitivne osobe na virus SARS-CoV-2. Zadnji dan bez novooboljelih osoba u Brodsko-posavskoj županiji bio je još 01. srpnja, a tijekom srpnja zabilježene su ukupno 94 pozitivne osobe ili u prosjeku gotovo 5 osoba dnevno. Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako i dalje iznosi 147, dok je broj aktivnih slučajeva 65. Hospitalizirane su 3 osobe od kojih je 1 osoba na respiratoru (isto kao i prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi 288 osoba (52 osobe manje u odnosu na prethodni dan), priopćio je županijski stožer.

U Zadarskoj, Bjelovarsko-bilogorskoj i Primorsko-goranskoj nema novooboljelih

Bjelovarsko-bilogorskoj županiji danas nema novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Zadarska županija izvijestila je da u protekla 24 sata nemaju novozaraženih.

Na području Primorsko-goranske županije u posljednja 24 sata nema novozaraženih koronavirusom.

Prema podacima epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ trenutno je 44 zaraženih osoba, a 97 ih je ozdravilo.

Broj novooboljelih u Zagrebu

U Gradu Zagrebu tijekom vikenda 38 pozitivnih, jučer 8.

Sedam je novih slučajeva zaraze u Istarskoj županiji

“Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 127 uzoraka briseva na COVID-19, od kojih je 7 pozitivnih, što je smanjenje u odnosu na jučerašnji dan. Od ukupnog broja pozitivnih, dvije osobe dolaze iz samoizolacije, kod 4 osobe radi se o bliskom kontaktu, dok je za jednu osobu u tijeku epidemiološka obrada.

Među novooboljelima nema stranih državljana.

Nažalost, tijekom jučerašnjeg dana, u Općoj bolnici Pula preminule su dvije COVID-19 pozitivne osobe, 1939. i 1941. godište sa značajno izraženim komorbiditetom. Jedna od osoba bila je korisnica Doma za starije i nemoćne u Umagu. U mjerama samoizolacije nalaze se 252 osobe”, poručuju iz istarskog stožera.

Nema novozaraženih na području Virovitičko-podravske županije

“Na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih osoba od COVID-a 19, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. U posljednja 24 sata, uzeti su uzorci 18 osoba, čime je broj testiranih, na području Virovitičko-podravske županije, od početka epidemije narastao na 1.833. U samoizolaciji je ukupno 76 osoba, uključujući i zaražene. Od početka pandemije COVID-19, na području Virovitičko-podravske županije, 25 osoba je zaraženo korona virusom. Od toga, četrnaest ih je trenutno aktivno, desetero ih se oporavilo, a jedan muškarac je preminuo”, objavio je stožer.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji evidentirano je pet novih slučajeva

“U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 5 novih pozitivnih osoba na COVID-19 ( 2 osobe iz Vukovara, 1 iz Starih Jankovaca, 1 iz Nuštra, 1 iz Tovarnika)”, objavio je stožer.

U Požeško-slavonskoj županiji i u Ličko senjskoj nema novoobljelih i Krapinsko-zagorskoj nema novooboljelih

Dvanaesti dan zaredom nema novooboljelih osoba od covid-19 s područja Ličko-senjske županije.

Ukupno je oboljelo 30 osoba od covid-19 od čega je 8 aktivnih slučaja, 21 osoba izliječena te jedna osoba preminula.

U posljednja 24 h nije provedeno testiranje osoba uzimanjem uzoraka. Do danas testiranje na koronavirus provedeno je nad ukupno 808 osoba.

Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije su 34 osobe. Policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere poštivanja izrečenih mjera samoizolacije “COVID 19” kojom prilikom nisu utvrđena kršenja/nepoštivanja izrečenih mjera.

Na području Krapinsko-zagorske županije u protekla 24 sata nema novozaraženih osoba.

Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom na području Krapinsko – zagorske županije je 13.

U samoizolaciji se nalazi 48 osoba.

Komentari