U Hrvatskoj zabilježeno 1758 novih slučajeva

U Hrvatskoj je jučer zabilježeno 1758 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Preminulo je 15 osoba. U bolnicama se liječe 873 pacijenta, a na respiratoru je njih 118.

Prema dnevnom izvješću županijskog Stožera, tijekom protekla 24 sata u županijskom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo ispitano je 285 uzoraka briseva na COVID-19 te je potvrđeno 28 novozaraženih osoba u Istri.

U međuvremenu od jučer oporavilo se devet osoba pa je trenutno u Istarskoj županiji 124 zaraženih koronavirusom. U mjerama samoizolacije nalazi se 676 osoba, dok su u pulskoj Općoj bolnici, na Odjelu za infektologiju, na liječenju 22 osobe.

Stožer civilne zaštite Istarske županije stoga je još jednom pozvao sve zainteresirane odrasle osobe, koje se nisu još cijepile protiv Covida-19 da pristupe cijepljenju bez zakazanog termina. Cijepljenje bez zakazanog termina bit će od ponedjeljka, 18. listopada, u Buzetu, Labinu, Pazinu, Poreču, Medulinu, Puli, Rovinju i Umagu. Kako navode iz Stožera, cijepiti se mogu samo osobe koje do sada nisu cijepljene, a na cijepljenje je potrebno donijeti osobnu iskaznicu i karticu zdravstvenog osiguranja.



Pristižu i podaci lokalnih stožera o stanju u posljendjih 24 sata:

● U Sisačko-moslavačkoj županiji 33 novozaraženih

● Koprivničko-križevačka županija: 53 nova slučaja zaraze koronavirusom

● U Istri 28 novozaraženih koronavirusom, Stožer poziva na cijepljenje

● U Varaždinskoj županiji 93 novozaražene osobe

 

Komentari