Neslužbeno: U Hrvatskoj 4966 novozaraženih u posljednja 24 sata

Ilustracija Foto: Profimedia

U Hrvatskoj je 4966 novih pozitivnih na koronavirus u posljednja 24 sata, neslužbeno doznaje HTV. Jučer je u Hrvatskoj bilo 1242 novozaraženih koronavirusom – malo više nego prije tjedan dana. Hospitalizirane su još 173 osobe, od kojih 75 posto nije cijepljeno nijednom dozom. Na respiratoru je još 27 osoba – od kojih 22 nisu cijepljene. Preminulo je 46 osoba. Njih 37 nije bilo cijepljeno. Interes za cijepljenje raste.

Zbog povećanog interesa za cijepljenje, u gradu Zagrebu, uz postojeća, od danas počinje s radom čak 8 novih cijepnih mjesta. Radit će poslijepodne od 14 sati, svakim radnim danom i vikendom.

Raspored cijepljenja objavljen je na stranicama Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

Nakon jednotjedne stanke – velika većina učenika vratila se u školu. Jedino se u Vukovarsko-srijemskoj županiji nastava u svim školama – održava na daljinu. U pet županija nastava se provodi po mještovitom modelu.



Resorni ministar najavio je da će se do kraja tjedna razraditi model provjere COVID potvrda za zaposlene u školama i testiranja onih koji je nemaju.

Neslužbeno doznajemo da će od sredine studenoga – COVID potvrde za ulazak u javne i državne institucije biti potrebne i djeci starijoj od 12 godina. Ta obveza ne bi se odnosila na škole.

O uvođenju COVID potvrda – raspravljalo se na sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća. Poslodavci i sindikati poručuju da nemaju ništa protiv uvođenja obveznog cijepljenja ako se situacija pogorša. Ministar Beroš odgovorio je na pitanje – zašto se COVID potvrde uvode parcijalno.

Komentari