U Hrvatskoj 19 novih slučajeva zaraze koronavirusom, ukupno 2.299

Foto: Davorin Visnjic / POOL / PIXSELL

U posljednja 24 sata zabilježeno je 19 novih slučajeva pa je do sada ukupno zabilježeno 2.299 pozitivnih osoba na koronavirus, priopćio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

Broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj u 24 satnom razdoblju je 19, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2299.

Jedna novooboljela osoba je iz Primorsko-goranske županije, jedna iz Zagrebačke županije, šest je novooboljelih osoba iz Grada Zagreba, sedam novooboljelih osoba je iz Splitsko-dalmatinske županije, dvije novooboljele osobe su iz Osječko-baranjske županije, jedna je novooboljela osoba iz Brodsko-posavske županije i jedna je novooboljela osoba iz Šibensko-kninske županije.

Do sada je testirano 72202 osoba, od toga 388 u posljednja 24 sata.



Na bolničkom liječenju je 8 osoba. Od toga je na respiratoru 0 pacijenata.

Ukupan broj ozdravljenih je 2142, što je 0 novoozdravljenih u 24 sata.

Od toga ih je 833 otpušteno iz bolnice, a kod kuće je ozdravilo 1314 osoba.

Ukupan broj preminulih je 107.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do subote, 20.06.2020. do 11 sati evidentirano je 135 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o jednoj osobi više.

Gradu Zagrebu danas je zabilježeno sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom, a testirane su 94 osobe.

Gradonačelnik Milan Bandić građane je pozvao na dodatni oprez.

Dubrovačko-neretvanskoj županiji danas je zabilježen jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Radi se o osobi koja se zarazila u Zagrebu, a prebivalište joj je u Dubrovniku.

Osobe se zarazile u Srbiji

Danas se u Osječko-baranjskoj županiji sastao Stožer civilne zaštite OBŽ na kojem su izneseni podatci o broju oboljelih od koronavirusa tijekom posljednja 24 sata.

U KBC Osijek testirano je 16 uzoraka od kojih su dva pozitivna na koronavirus. Riječ je o osobama koje su boravile u Srbiji, a javile su se epidemiologu zbog povišene tjelesne temperature. Uzeti su im uzorci i sinoć je kod obje osobe utvrđena prisutnost koronavirusa.

Ravnateljica OŠ Marjan potvrdila je za N1 da su svi jučer testirani učenici četvrtog razreda te škole negativni na koronavirus.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević, Alemka Markotić, komentirala je porast novooboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj.

“Više me ništa oko koronavirusa ne može iznenaditi. Bili bismo sretni da su bili brojevi kakvi su bili zadnjih mjesec dana, od nula do dva. Mislim da je ovo popuštanje mjera na sve strane, ne samo kod nas nego i u drugim zemljama, dovelo do opuštanja i mogućnosti da se virus ponovno intenzivnije širi”, rekla je Markotić.

Mjere za građane, kad je riječ o zaštitnim maskama, pooštravati će se ako se za to pokaže potreba, istaknula je Markotić.

Broj oboljelih u svijetu porastao za 200 tisuća u 24 sata

Broj zaraženih koronavirusom u svijetu u subotu je premašio 8,6 milijuna, a broj umrlih popeo se na više od 458 tisuća, podaci su Sveučilišta John Hopkins koje navodi i da Brazil po prvi put bilježi više od milijun slučajeva zaraze.

U odnosu na petak broj zaraženih u svijetu porastao je za 200.000, a u protekla 24 sata umrlo je još oko 8000 ljudi oboljelih od covida-19.

Najviše oboljelih i umrlih i dalje imaju Sjedinjene Države – preko 2,2 milijuna zaraženih i oko 119.000 smrtnih slučajeva.

Komentari