U Australiji prvi slučaj zaraze novim krona virusom?

pixabay.com

U Queenslandu se možda pojavio prvi slučaj zaraze novim smrtonosnim koronavirusom. Pacijent kod kojega se sumnja na zarazu je stavljen pod karantenu, potvrdile su Australske vlasti. Identitet muškarce nije poznat, no nedavno se je vratio iz kineskog grada Wuhana sa simptomima respiratorne bolesti.

Muškarac, kojem za sada nije poznat identitet, nedavno se vratio iz Wuhana u Kini sa simptomima respiratorne bolesti. Dužnosnici čekaju rezultate analize koji bi trebali utvrditi je li obolio od novog koronavirusa. pacijent je u karanteni u kući u Brisbaneu, piše The Guardian.

U ponedjeljak je kineska državna zdravstvena komisija potvrdila da se virus sličan SARS-u počeo prenositi s čovjeka na čovjeka i da se njime zarazilo više od 200 ljudi, uključujući medicinsko osoblje, a u utorak da je od te bolesti preminula četvrta osoba.

Virus se proširio na Tajland, Južnu Koreju i Japan, a mnoge su zemlje pojačale nadzor nad osobama koje stižu iz Kine. Najmanje tri zračne luke u SAD-u počele su pregledavati putnike koji su pristigli iz tog područja.



Najčešći simptom ove nove virusne bolesti je visoka tjelesna temperatura, ali pacijenti mogu pokazati i druge simptome poput kašlja, grlobolje i problema s disanjem. U težim slučajevima, infekcija koronavirusom može prouzrokovati upalu pluća, teški akutni respiratorni sindrom, zatajenje bubrega pa čak i smrt, piše index.hr.

Komentari