Stožer objavio da je u Hrvatskoj trenutno 1594 novih na 9395 testiranih, a preminulo je 11 ljudi

Foto: Daniel Kasap / POOL / HINA / CROPIX

U Hrvatskoj su u posljednja 24 sata zabilježena 1594 nova slučaja zaraze koronavirusom, te je broj aktivnih slučajeva danas ukupno 9774.

Među njima je 814 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 125 pacijenata. Preminulo je 11 osoba. U posljednja 24 sata testirano je 9395 ljudi.

Na području Virovitičko-podravske županije u posljednja 24 sata testirano je 117 uzoraka i potvrđeno 46 novih slučajeva zaraze, a četiri su žene u dobi od 63, 66, 78 i 80 godina umrle. U Virovitici je 13 novozaraženih, u Suhopolju devet, Lukaču sedam, Pitomači pet, Slatini četiri, Gradini tri, Špišić Bukovici i Voćinu po dvoje, a u Sopju jedan novozaraženi.

Na liječenju u Općoj bolnici Virovitica je 21 pacijent, među kojima su dva na respiratoru, a jedna je osoba s područja Virovitičko-podravske županije na respiratoru u KBC-u Osijek. Od početka epidemije na području Virovitičko-podravske županije zaraženo je 5878 osoba, a 160 je umrlo.



U Zagrebačkoj županiji zaraženo je 208 novih osoba. Najviše novozaraženih zabilježeno je u Velikoj Gorici – njih 56, zatim u Zaprešiću 25, u Svetoj Nedelji 16, 15 u općini Brdovec, 14 u Ivanić-Gradu, 13 u Samoboru, deset u Dugom Selu, osam u općini Dubrava, po šest u Vrbovcu i općini Bistra, pet u općinama Kloštar Ivanić i Brckovljani, četiri u Jastrebarskom, po tri u općinama Luka i Pušća, po dvije u općinama Križ, Rugvica, Jakovlje, Gradec i Klinča Sela te po jedna u Svetom Ivanu Zelini i općinama Preseka i Farkaševac. Ozdravilo je 13 osoba. Mjera samoizolacije izrečena je za pet cijelih razreda i dio učenika sedam razrednih odjela. Na području županije od početka pandemije evidentirano je 35.278 zaraženih osoba. Izliječeno ih je 33.809, a 76 ih je umrlo. Trenutno su aktivna 1393 slučaja.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđen je 51 novi slučaj zaraze. Novozaraženih 27 osoba s područja su grada Bjelovara, deset novooboljelih s područja je grada Garešnice, četvero je s područja općine Hercegovac, dvije novooboljele osobe su iz Čazme, a po jedan novi slučaj zaraze zabilježen je na područjima općina Končanica, Štefanje, Šandrovac, Velika Pisanica, Velika Trnovitica, Veliko Trojstvo, Ivanska i Rovišće. U Općoj bolnici Bjelovar na liječenju su 22 pacijenta, od kojih je njih šest na respiratoru. Na promatranju je pet pacijenata, a u samoizolaciji na području županije nalaze se 582 osobe.

U Varaždinskoj županiji jučer je potvrđeno 50 novih slučajeva zaraze nakon što je testirano 376 osoba. Dvoje ljudi je preminulo. U Općoj bolnici Varaždin na liječenju su 62 pacijenta, od kojih je petero u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru. Oporavilo se 27 osoba.

Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 287 uzoraka briseva na covid-19. Potvrđeno je 15 novozaraženih osoba. Izliječena je 21 osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 815 ljudi. U Općoj bolnici Pula na liječenju je 20 osoba. Preminula je jedna osoba (1926. godište) s pridruženim kroničnim bolestima.

U Sisačko-moslavačkoj županiji zabilježene su trideset i četiri novooboljele osobe. Radi se o dvanaest osoba s područja grada Siska, osam osoba s područja grada Petrinje, dvije osobe s područja grada Novske, dvije osobe s područja grada Gline, dvije osobe s područja općine Gvozd, dvije osobe s područja općine Topusko, dvije osobe s područja općine Lekenik, jednoj osobi s područja grada Kutine, jednoj osobi s područja grada Popovače, jednoj osobi s područja općine Lipovljani i jednoj osobi s područja općine Dvor.

Komentari