Stigli konačni rezultati: Mladić u KBC Osijek nema korona virus

kbc osijek

Zbog bojazni od zaraze korona virusom 26-godišnji muškarac iz Đakova od subote je u karanteni u KBC-u Osijek, no potvrđeno je da nema korona virus. On se, naime, 20. siječnja vratio iz Shanghai-a, a u subotu mu je porasla tjelesna temperatura pa se odmah javio svom liječniku.

Prvi orijentacijski nalaz muškarca u KBC-u Osijek pokazao se pozitivnim na korona virus što je opovrgnuto kasnijom, kontrolnom provjerom. Drugi nalaz, kako doznaje Večernji list, pokazao je da ipak nije riječ o korona virusu.

Muškarac u KBC Osijek dobro, prva testiranja na korona virus negativna



Takvo što moguće je jer je prvi nalaz screening nalaz, ali muškarac je u osječkom KBC-u u karanteni izoliran te je uzorak za analizu na korona virus poslan u Zagreb posebnim automobilom. Taj, treći nalaz treba biti poznat večeras i on je definitivan pokazatelj je li riječ o prvoj osobi u Hrvatskoj koja je zaražena ovim virusom ili je ipak riječ o gripi, čije simptome ovaj muškarac pokazuje, a koji su uostalom vrlo slični simptomima korona virusa.

“Deset dana nakon povratka iz Kine bolesniku je tjelesna temperatura porasla na 38 Celzijevih stupnjeva i postupili smo u skladu s pravilima, odnosno kolege iz obiteljske struke najavili su ga bolnici, a mi smo ga primili i izolirali. Bolesnik je dobro, nema temperaturu, bez poteškoća je, izoliran je i nadalje. S obzirom na to da je bolesnik dobro, planiramo ga, ako test bude negativan, otpustiti kući”, izvijestila je u nedjelju popodne Ljiljana Perić, predstojnica Klinike za infektivne bolesti KBC-a Osijek.

Budući da je taj pacijent samo jednom imao povišenu tjelesnu temperaturu, moguće je, ističe, da je riječ samo o virozi.

Komentari