ŠIRENJE KORONAVIRUSA Crna Gora suspendirala letove prema sjeveru Italije

Crnogorske zdravstvene vlasti od subote su, radi sprečavanja širenja koronavirusa, privremeno zabranile letove iz Crne Gore prema sjeveru Italije.

“Zbog trenutne epidemiološke situacije koja vlada na sjeveru Italije Ministarstvo zdravlja je donijelo odluku o privremenoj zabrani putovanja iz Crne Gore ka sjeveru Italije i obrnuto. Naredba se donosi radi sprečavanja unošenja zaraznih bolesti u Crnu Goru, suzbijanja i prenošenja u druge zemlje”, priopćeno je iz ministarstva.

Radi se o letovima za Bolognu i Milano za koje iz podgoričke zračne luke redovito lete dvije niskobudžetne kompanije, WizzAir i Ryanair.

Navodi se da se radi o preventivnoj mjeri koja je donesena na prijedlog Instituta za javno zdravlje Crne Gore, koje je procijenilo da zrakoplovima iz Bologne i Milana “dolazi veliki broj putnika i mogućnost unosa virusa u Crnu Goru je velika“.


Iz Crne Gore ka Italiji prometuju četiri kompanije: Montenegro Airlines, AlItalia, WizzAir i Ryanair, koje lete prema Milanu, Bologni i Rimu.

Letovi prema talijanskoj prijestolnici, kako je priopćeno, nisu suspendirani, ali se putnici koji doputuju u Crnu Goru iz Rima stavljaju pod zdravstveni nadzor, prije svega zbog vezanih letova s drugim europskim centrima.

“Molimo putnike koji putuju iz pravca Milana, konekcijama preko Rima, Budimpešte ili Tirane, da se obvezno jave graničnoj policiji ili sanitarnoj inspekciji da ih se stavi pod zdravstveni nadzor“, apelirala je glavna sanitarna inspektorica Crne Gore Višnja Orban.

Avio kompanija WizzAir priopćila je da su letovi za Milano prekinuti do 2. travnja.

Komentari