PODACI IZ LOKALNIH STOŽERA U Istri i Vukovaru po 19 novih slučajeva, novooboljeli u još tri županije

Ilustracija Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX

U utorak je zabilježeno 49 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj ukupno 1116. Među njima je 138 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 9 pacijenata. Jedna osoba je preminula, objavio je u utorak Nacionalni stožer civilne zaštite.

Vukovarsko-srijemska županija

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 19 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (jedna iz Novih Jankovaca, četiri iz Ivankova, pet iz Vinkovaca, pet iz Starih Mikanovaca, dvije iz Vrbanje i dvije iz Lovasa).

Na jučerašnjoj konferenciji za medije Stožera civilne zaštite istaknuto je kako je do 8:00 sati Stožer zaprimio podatak o dvije novopozitivne osobe na COVID-19, no kasnije su iz Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije izvijestili Stožer o još sedam novih pozitivnih osoba na COVID-19, čiji su nalazi pristigli kasnije, a koje su ubrojene u današnje priopćenje o broju novopozitivnih osoba na COVID-19 u županiji.

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 259, od kojih su 74 osobe izliječene. Trenutno su u županiji tri osobe hospitalizirane zbog COVID-19.



Istarska županija

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 277 uzoraka briseva na covid-19, od kojih je 19 pozitivnih.

11 osoba su iz samoizolacije, tri su uvezena slučaja, a kod tri osobe radi se o kontaktu s već pozitivnom osobom. Za dvije osobe u tijeku je epidemiološka obrada. U mjerama samoizolacije je 294 osoba. Izliječena je jedna osoba.

Bjelovarsko-bilogorska županija

Jedna nova osoba s područja Bjelovarsko-bilogorske županije pozitivna je na COVID 19. Pozitivna osoba testirala se na koronavirus u Zagrebu.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji su potvrđena četiri aktivna slučaja zaraze koronavirusom. Trenutno se u samoizolaciji nalazi 38 osoba.

Virovitičko-podravska županija

Na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih osoba od covida 19, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. U posljednja 24 sata, uzeti su uzorci 38 osoba, čime je broj testiranih, na području VPŽ, od početka epidemije narastao na 1.892. U samoizolaciji je ukupno 68 osoba, uključujući i zaražene. Od početka epidemije covid 19, na području Virovitičko-podravske županije, 25 osoba je zaraženo korona virusom. Od toga, četrnaest ih je trenutno aktivno, desetero ih se oporavilo, a jedan muškarac je preminuo, priopćili su iz županije.

Primorsko-goranska županija

U Primorsko-goranskoj županiji su potvrđena dva nova pozitivna slučaja. Ukupan broj oporavljenih je 110. Trenutno je u toj županiji pozitivno 35 osoba.

Požeško-slavonska županija

“U Požeško-slavonskoj županiji trenutno ima 33 aktivna slučaja zaraze korona virusom (COVID-19). U kućnoj izolaciji nalazi se 33 osoba. U samoizolaciji se nalazi 105 osoba. Na posljednjem testiranju bio je 71 uzorak, od kojih je jedan (1) pozitivan. Ukupno je testirano 3318 uzoraka. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba”, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

Komentari