Plenković: Od ponedjeljka kreće prva faza relaksiranja mjera protiv koronavirusa s ciljem reaktivacije gospodarstva

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Premijer Andrej Plenković sastao se s ministrima na užem kabinetu Vlade, nakon kojeg je dao izjavu za medije. Kazao je da su se usuglasili o relaksiranju mjera te da će sve predstaviti u četvrtak u 13 sati, objavio je Dnevnik.hr.

“Cilj je da ostvarimo i gospodarsku aktivnost i korist u smislu reaktivacije gospodarstva pa sukladno tome i prihoda u državni pročun”, kazao je Plenković.

“Zdravstveno-restriktivne mjere dale su rezultate”, kazao je Plenković.

“U tom kontekstu, u postepeno reaktiviranje gospodarskih aktivnosti idemo s postupnim ublažavanjem u tri faze”, rekao je premijer i dodao kako prva faza kreće 27. travnja, druga 4. svibnja, a zadnja 11. svibnja. O detaljima nije htio govoriti.



Odgovorio je i na pitanje o biranju novog državnog odvjetnika. Plenković kaže da će on i još pet-šest ministara sutra na Vladi razgovarati sa šest kandidata za članove Povjerenstva i nakon toga donijeti odluku.

Vlada će odlučiti kojom dinamikom će se provoditi mjere popuštanja

Vlada bi sutra trebala utvrditi kojom dinamikom bi se što trebalo otvarati i u kojim uvjetima.

“Mi ovdje kontinuirano komuniciramo s vama i javnošću da ćemo u trenutku kada epidemiološka situacija bude povoljna pažljivo obavijestiti koje bi od mjera koje smo uveli 18.,19., 20. ožujka mogli maknuti.

Skupa s Vladom RH ćemo napraviti plan mjera koji će najviše gospodarski pridonijeti oporavku, a koje će najmanje smetati epidemiološkoj situaciji i širenju koronavirusne infekcije. Vlada će sutra izaći s dokumentom na sjednici u kojem će ta faznost mjera i svi detalji s datumima biti objavljeni”, rekao je u srijedu na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera šef HZJZ-a Krunoslav Capak, objavio je Dnevnik.hr.

Komentari