PANIKA SE ŠIRI Nestalo antibakterijskih gelova i vlažnih maramica

Matija Djanjesic / CROPIX

Panika zbog pojave koronavirusa u Hrvatskoj ubrzano se proširila i dok u ljekarnama nema zaštitnih maski, mnoge od kojih ne pomažu protiv obolijenja, Müller je ostao bez antibakterijskog gela i vlažnih maramica, a u Konzumu je otežano naručivanje proizvoda putem interneta.

“Unatrag nekoliko dana bilježimo povećanje prometa te pojačanu poslovnu aktivnost u svim prodavaonicama kao i u Konzumovoj internet prodavaonici. Unatoč povećanoj potražnji, imamo adekvatne zalihe svih artikala te su naše prodavaonice i skladišta dobro opremljeni”, naveli su iz Konzuma te dodali:

“Konzum, kojem je  sigurnost i zdravlje kupaca i zaposlenika na prvom mjestu, poduzima sve mjere preventivne zaštite sukladno preporukama te naputcima Zavoda za javno zdravstvo, Ministarstva zdravstva i Svjetske zdravstvene organizacije. Provodimo pojačane higijenske i sanitarne mjere u lancu opskrbe, u prodavaonicama i uredskim prostorima te smo pripremili i edukacijsku uputu za sve naše zaposlenike.”

Mlađi muškarac koji je pozitivan na koronavirus radi u velikoj tehnološkoj kompaniji u Zagrebu, a u Milanu je boravio od 19. do 21. veljače i to navodno na utakmici Lige prvaka Atalanta – Valencia sa svojom djevojkom. Ona je u kućnoj izolaciji.



Što se tiče ostalih potencijalnih slučajeva, nalazi na koronavirus za svih sedam pacijenata koji su analizirani u utorak u Zagrebu su negativni. Čekaju se nalazi još 13 testiranih osoba, među njima i radnika koji su radili u tvornici u Italiji gdje je 20 zaraženih. U Italiji se zaraza munjevito širi, više je od 280 oboljelih, a sedam je osoba i preminulo.

U svijetu je 80.352 oboljelih, umrlo je 2707 ljudi, a oporavilo se 27.898 osoba, piše RTL.

Komentari