Otkriveno je iz kojeg je grada mladić zaražen koronavirusom

Bruno Konjevic / CROPIX

Mlađi muškarac prva je osoba zaražena koronavirusom u Hrvatskoj. Boravio je u Milanu od 19. do 21. veljače, ima blaže simptome i trenutačno se nalazi u izolaciji u bolnici Fran Mihaljević u Zagrebu.

Mladić koji je boravio u Milanu od 19. do 21. veljače je, kako doznaje Dnevnik Nove TV, iz Zagreba, a u bolnicu se prijavio sa simptomima.

“On u ovom trenutku pokazuje blaže znakove bolesti i nadamo se da će tako i ostati. Međutim, ovim činom detekcije virusa u našem prostoru podižemo stupanj naše pripreme i obrane te mjera koje poduzimamo. Koncentrirat ćemo se na kontakte koje je mladić ostvario i postupati prema njima na adekvatan način”, kaže ministar Beroš.

Index, s druge strane, doznaje da je mladić na putovanju u Milanu bio s djevojkom, koja, prema njihovim informacijama, još nije testirana. Djevojka i svi ostali ljudi s kojima je on bio u kontaktu tek će biti testirani.



Jutarnji neslužbeno doznaje da se radi o osobi koja radi u jednoj velikoj hrvatskoj tehnološkoj firmi, a u Milanu je bio na utakmici Lige prvaka Atalanta – Valencia. Također doznaju da je još u petak bio na poslu, a iz tvrtke su poručili da još nisu poduzeli nikakve mjere i da čekaju da im se obrate nadležne institucije.

Komentari