Objavljene nove brojke zaraženih po županijama

 

U Hrvatskoj je zabilježeno 1517 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj bio ukupno 8990. Među njima je bio 738 pacijent na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru bilo 99 pacijenata, a preminulo je 10 osoba.

Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 321 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđeno je 30 novozaraženih osoba s našeg područja. Izliječeno je 18 osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 1200 osoba. U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju su 24 osobe, od kojih je 1 u respiracijskom centru.

Nakon što je testirano 318 osoba, u Varaždinskoj županiji jučer je potvrđeno 49 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin je 60 pacijenata, od kojih su četiri u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru. Oporavilo se 28 osoba i broj aktivnih slučajeva u županiji je 308. Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, u Varaždinskoj županiji je s dvije doze cijepljeno 54.1 posto stanovnika starijih od 18 godina, odnosno 45 posto ukupnog stanovništva.



U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan, imamo četrdeset i devet novooboljelih osoba od zarazne bolesti covid-19. Radi se o sedamnaest osoba s područja grada Siska, trinaest osoba s područja grada Petrinje, šest osoba s područja grada Novske, pet osoba s područja grada Kutine, dvije osobe s područja grada Popovače, dvije osobe s područja općine Lekenik, jednoj osobi s područja grada Gline, jednoj osobi s područja općine Sunja, jednoj osobi s područja općine Dvor i jednoj osobi s područja općine Lipovljani.

Komentari