Novi slučajevi koronavirusa u Španjolskoj, Britaniji i Švedskoj

Cropix

U Španjolskoj je u subotu zabilježen 50. slučaj koronavirusa no španjolsko ministarstvo zdravstva je priopćilo kako “nema velike transmisije na nacionalnoj razini” pa u zemlji neće biti otkazan niti jedan masovni događaj.

U Španjolskoj je s petka na subotu bilo registrirano 17 novih slučajeva koronavirusa čime je ukupni broj dosegnuo 50. Virus se uglavnom proširio sa sjevera Italije gdje je žarište u Europi.

Španjolsko ministarstvo zdravstva objavilo je u subotu podatak prema kojem je zabilježeno 10 slučajeva u Madridu, 13 u Valenciji, 8 u Andaluziji, 6 na Kanarskim otocima, 6 u Kataloniji, 3 u Baskiji i po 2 na Balearskim otocima te pokrajini Castilla i Leon.

Britanija je u subotu izvijestila da je broj zaraženih porastao na 23, nakon što su testiranja pokazala da su još tri pacijenta pozitivna na virus, prenio je Reuters.



U Britaniji je testirano ukupno 10.483 ljudi od kojih je 23 pozitivno.

Švedska je u subotu zabilježila svoj 12. slučaj zaraze koronavirusom, prenijela je njemačka novinska agencija dpa. Radi se o osobi iz Goeteborga koja je boravila u Iranu.

Zaraženo četvero djece u Njemačkoj, u Iranu preminuo zastupnik, a Katar prijavio prvi slučaj

Europske zemlje nastavljaju u subotu izvještavati o novim slučajevima zaraze koronavirusom, među kojima je četvero zaražene djece u zapadnoj Njemačkoj i zdravstveni djelatnik u Danskoj.

Sva djeca pohađala su vrtić u Sjevernoj Rajni Vestfaliji, saveznoj njemačkoj državi, teško pogođenoj epidemijom Covida-19. Predškolski centar pohađa više od stotinu djece.

Vjeruje se da je virus u centar ‘donio’ odgojitelj predškolske ustanove koja se nalazi blizu nizozemske granice u okrugu Heinsberg, a bio je zaražen virusom. Djeca se dobro oporavljaju, rekli su dužnosnici Heinsberga.

Zaraženo četvero djece u Njemačkoj, u Iranu preminuo zastupnik, a Katar prijavio prvi slučaj

Komentari